Shoyu sójová omáčka 500 ml COUNTRY LIFE - diskuze
Výrobce: Country Life
EAN: 8595016510404
Výrobní číslo: 462002
Country Life Shoyu sójová omáčka 500 ml
Shoyu pochází z Číny a je jí už 2 800 let. Postupně se rozšířila do celé jihovýchodní Asie a nyní je tradiční součástí asijské kuchyně. S obyčejnou levnou "sójovou omáčkou" nemá ale nic společného. Shoyu neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá - umami. Označuje se jako "lahodná", "chuť zralosti" a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích - tedy i v sójové omáčce shoyu.
Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
vyrábí se rozdílným způsobem - tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Výroba shoyu: Pro výrobu sójové omáčky shoyu jsou potřeba sójové boby, pšenice, fermentační činidlo koji (Aspergillus oryzae) a sůl.
Sójové boby se nejprve uvaří a poté smíchají s opraženou a nahrubo rozdrc
Shoyu pochází z Číny a je jí už 2 800 let. Postupně se rozšířila do celé jihovýchodní Asie a nyní je tradiční součástí asijské kuchyně. S obyčejnou levnou "sójovou omáčkou" nemá ale nic společného. Shoyu neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá - umami. Označuje se jako "lahodná", "chuť zralosti" a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích - tedy i v sójové omáčce shoyu.
Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
vyrábí se rozdílným způsobem - tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Výroba shoyu: Pro výrobu sójové omáčky shoyu jsou potřeba sójové boby, pšenice, fermentační činidlo koji (Aspergillus oryzae) a sůl.
Sójové boby se nejprve uvaří a poté smíchají s opraženou a nahrubo rozdrc
Parametry
Alergeny | Alergeny |
Bio | NE |
Distributor | Distributor |
Organické | 1 |
Skladování | Skladování |
Složení | Složení |
Země původu | Země původu |
Cena od 84 Kč - 139,90 Kč v 7 obchodech
Dotazy, recenze a diskuze k Shoyu sójová omáčka 500 ml COUNTRY LIFE
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
Tahini - sezamový krém 350 gBujon zeleninový 252 g BIO NATUR COMPAUmeboshi 150 g MUSOShoyu sójová omáčka 500 ml BIO COUNTShoyu sójová omáčka 200 ml COUNTRY LBoby tonkové celé 20 g BIO SONNENTORŽIVINA Sojovka japonská 500 mlStevia Natusweet ČISTÝ EXTRAKT 97% 20gHEERA Chicken Curry Masala 100 gŠafrán nitky bio 0,5 gOmáčka Pad Thai Farma Živina 370 g 370Živina BBQ omáčka pálivá
Přidat dotaz