Kyselina citronová 1 kg
Výrobce: FermiHill
EAN: 0769503771830
Činidlo upravující kyselost (acidulant). Používá se pro zvýraznění chuti a jako sekvestrační činidlo (váže ionty kovů), působí synergicky ve směsích antioxidantů. U vína dávkování individuální dle potřeby. Je limitováno vinařským zákonem.
Kyselina citronová ve víně
Kromě zvýšení kyselosti může být použita jako preventivní ochrana vína proti železitým zákalům, hrozí ale rozklad bakteriemi mléčného kvašení na kyselinu octovou, je proto vhodné kombinovat s SO2. Dávkuje se individuálně - je limitováno vinařským zákonem (max. 1 g/hl).
Použití
V potravinách (díky schopnosti regulovat jejich kyselost a zásaditost) má mnohostranné využití. Zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní, proto se používá i jako konzervant. V tucích a olejích zabraňuje žluknutí a nežádoucí změny barvy a působí zde jako andioxidant. Nalezneme ji hlavně v nealkoholických nápojích, džusech, víně, tucích, instantních nápojích, v marmeládě, kandovaném a mraženém ovoci, mražených mléčných výrobcích, v sýrových pomazánkách, majonéze, v salátovém dresingu a mnoha dalších potravinách. Kyselinu citronovou nalezneme také v kosmetice, farmaceutických výrobcích a v chemické výrobě. Kyselina citrónová je mnohostranná, obzvláště jako universální odvápňovač, použitelný, cenově dostupný a nejedovatý domácí prostře
Kyselina citronová ve víně
Kromě zvýšení kyselosti může být použita jako preventivní ochrana vína proti železitým zákalům, hrozí ale rozklad bakteriemi mléčného kvašení na kyselinu octovou, je proto vhodné kombinovat s SO2. Dávkuje se individuálně - je limitováno vinařským zákonem (max. 1 g/hl).
Použití
V potravinách (díky schopnosti regulovat jejich kyselost a zásaditost) má mnohostranné využití. Zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní, proto se používá i jako konzervant. V tucích a olejích zabraňuje žluknutí a nežádoucí změny barvy a působí zde jako andioxidant. Nalezneme ji hlavně v nealkoholických nápojích, džusech, víně, tucích, instantních nápojích, v marmeládě, kandovaném a mraženém ovoci, mražených mléčných výrobcích, v sýrových pomazánkách, majonéze, v salátovém dresingu a mnoha dalších potravinách. Kyselinu citronovou nalezneme také v kosmetice, farmaceutických výrobcích a v chemické výrobě. Kyselina citrónová je mnohostranná, obzvláště jako universální odvápňovač, použitelný, cenově dostupný a nejedovatý domácí prostře
Cena 99 Kč v 1 obchodě
Obchody, které prodávají Kyselina citronová 1 kg
Zobrazit historii ceny Kyselina citronová 1 kg
Historie nejnižsí ceny Kyselina citronová 1 kg. Porovnání obchodů, které prodávají Kyselina citronová 1 kg.
Erbsloh Mostgelatine CF 1 kgPVPP 1 kgArabinol 500 gBentoHill Plusgran Gel 100 gKyselina mléčná 25 kgMAVI STEP Universal Dye for Leather anBarva červená tekutá 100 mlDubové chipsy Hill Complex 2,5 kgKlar Sol Super 1KgZkumavka s vyhnutým okrajem bez cejchuBentoHill Plusgran Gel 5 kgErbsloh Mostgelatine CF 250 g