Švestková povidla 250g - diskuze
Výrobce: Jiří Netopil
EAN: 8594173810013
Složení: Švestky bez přídavku cukru a konzervantů. Skladování: V chladu a suchu. Balení: 250 g Povidla jsou potravina kašovité konsistence, vyráběná v Čechách, na Moravě v Haliči (Polsku), Slovensku a Rakousku ze sladkého ovoce, nejčastěji ze švestek či hrušek. VýrobaNa rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči. Původně se pro výrobu povidel používalo ovoce sušené. V některých oblastech se do švestkových povidel při vaření přidávaly zelené vlašské ořechy včetně slupek. Ovoce k výrobě povidel by mělo být zcela dozrálé, případně též už přešlé prvními nočními mrazíky, aby byl vyšší přirozený obsah cukrů. UžitíPovidla se používají jednak přímo jako sladká pomazánka na chleba či jiné pečivo, jednak jako sladká náplň do pečiva (buchet, koláčů, šátečků aj.) a dalších pokrmů (např. kynutých knedlíků). Jejich užívání bylo hojnější v minulosti, kdy trvanlivá povidla představovala jeden z mála způsobů, jak dlouhodobě uchovávat ovoce.
Parametry
Alergeny | 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Energie | 921 kJ/ 220,1 kcal |
Kategorie produktu | Bez laktózy |
Výživové údaje na 100 gramů: |
Cena od 89 Kč - 109,90 Kč v 3 obchodech
Dotazy, recenze a diskuze k Švestková povidla 250g
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
Džem lesní ovoce 340 g BIO DENNREELuskeeto Mák 70gMarmelády s příběhem Jahodový extra džDžem ostružinový 175gDžem Královská borůvka 1kg (termostabiMandľový krém jemne sladký - SlowlandiKoldokol Bioláda Mango a rybíz 230g BIDžem rakytníkový 175gDžem ovocný brusinka a borůvka 284 g DBIO Bioláda švestková 230gNutrend Denuts Cream Nutrenella 250 g Džem fík 284 g DALFOUR
Přidat dotaz