SledujCenu.cz - průvodce online nakupováním

Profikoření - Kyselina citronová, potravinářská (50g) - diskuze

Profikoření - Kyselina citronová, potravinářská (50g)
0
0 hodnocení

Výrobce: Profikoření

Kyselina citrónová E330 Kyselina citronová je důležitá látka využívaná v potravinářství, především pro svoji schopnost regulovat kyselost a zásaditost potravin. Je důležitá také při konzervaci potravin, protože zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní. Tato kyselina se používá nejen v potravinářství, ale je všestranným pomocníkem v domácnosti. Vzhled a barva: Bílý krystalický prášek Specifikace: slabá kyselina o koncentraci 99,5% až 101%. Výskyt a získávání: Vyskytuje se přirozeně v citrusových plodech, jako jsou citrony, limetky, pomeranče nebo grepy. Vyrobit ji lze několika způsoby. Přírodním způsobem lze kyselinu získat ze šťávy citrusů fermentací surového cukru. Běžně je však využívána průmyslová výroba, která používá plísňovou kulturu Aspergillus niger a sacharózu. Po přidání hydroxidu vápenatého vznikne sůl, z níž se díky kyselině sírové získá konečná kyselina citronová. Použití v potravinářství: v potravinách má schopnost regulovat kyselost a zásaditost zabraňuje růstu bakterií, plísní a kvasinek, proto se používá jako konzervant v tucích zabraňuje žluknutí a vzniku nežádoucí barvy používá se do nealkoholických nápojů, džusů, vín, instantních nápojů používá se jako konzervant do marmelád, džemů, sirupů zpomaluje hnědnutí ovocných plodů na dochucení ovocných salátů, kompotů Použití v domácnosti: odstraňuje vodní

Dotazy, recenze a diskuze k Profikoření - Kyselina citronová, potravinářská (50g)

Přidat dotaz

Přidat rezenci, hodnocení

Přidat dotaz

Přidat rezenci, hodnocení

  • Související položky