Profikoření - Kyselina citronová, potravinářská (50g) - diskuze
Výrobce: Profikoření
Kyselina citrónová E330 Kyselina citronová je důležitá látka využívaná v potravinářství, především pro svoji schopnost regulovat kyselost a zásaditost potravin. Je důležitá také při konzervaci potravin, protože zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní. Tato kyselina se používá nejen v potravinářství, ale je všestranným pomocníkem v domácnosti. Vzhled a barva: Bílý krystalický prášek Specifikace: slabá kyselina o koncentraci 99,5% až 101%. Výskyt a získávání: Vyskytuje se přirozeně v citrusových plodech, jako jsou citrony, limetky, pomeranče nebo grepy. Vyrobit ji lze několika způsoby. Přírodním způsobem lze kyselinu získat ze šťávy citrusů fermentací surového cukru. Běžně je však využívána průmyslová výroba, která používá plísňovou kulturu Aspergillus niger a sacharózu. Po přidání hydroxidu vápenatého vznikne sůl, z níž se díky kyselině sírové získá konečná kyselina citronová. Použití v potravinářství: v potravinách má schopnost regulovat kyselost a zásaditost zabraňuje růstu bakterií, plísní a kvasinek, proto se používá jako konzervant v tucích zabraňuje žluknutí a vzniku nežádoucí barvy používá se do nealkoholických nápojů, džusů, vín, instantních nápojů používá se jako konzervant do marmelád, džemů, sirupů zpomaluje hnědnutí ovocných plodů na dochucení ovocných salátů, kompotů Použití v domácnosti: odstraňuje vodní
Dotazy, recenze a diskuze k Profikoření - Kyselina citronová, potravinářská (50g)
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
Potravinářské aroma - Vlašský ořech 20Koření grill vegi 35 g BIO TEREZIA COMPotravinářské aroma - Cherry 20ml - ARKoření na ryby 20 g BIO PĚKNÝ - UNIMEXPotravinářské aroma - broskev 20ml - AKoření herba vegi 35 g BIO TEREZIA COMAroma do potravin 20ml - Švestkové - AIndické kari Ochucovací pasta banán 120g - FunCakesAroma do potravin Lískooříškové - 20Grešík koření Paprika lahůdková maďarsMajoránka
Přidat dotaz