Profikoření - Agar 850 (100g) - diskuze
Výrobce: Profikoření
Agar 850, mořské řasy, prášek - E406
Agar označovaný také jako agar-agar nebo kanten, je přírodní čistě rostlinný polysacharid vyskytující se v červených mořských řasách v oblasti Japonska, Indie a Nového Zélandu.
Díky své vysoké želírující schopnosti se používá jako náhražka želatiny. Rozpouští se při teplotě 85°C a narozdíl od želatiny tuhne již při 40°C, není tedy nutné výsledný produkt dávat do lednice.
Agar vzniká povařením mořské řasy tengusa, vzniklý vývar má po vychlazení gelovitou konzistenci až nakonec ztuhne. Vzniklá hmota se suší, krájí a mele na výsledný prášek.
Vzhled a barva: bílý, lehce nažloutlý prášek.
Složení: 100% mořské řasy
Výsledný gel
Vzhled a barva výsledného gelu: průhledný, čirý gel
Vůně a chuť: bez chuti a bez zápachu
Síla gelu: 880 g/cm2
Dávkování:
4g - 15g agaru na 1 litr vody dle požadované pevnosti výrobku. Agar zamícháme do studené vody a přivedeme k varu na 3-5 minut.
Stejně jako želatina tak i agar netuhne za přítomnosti enzymů z čerstvého ovoce, jako je kiwi, papája, ananas, mango či broskve. Raději je nepoužívejte čerstvé ale kompotované.
Pozitivní účinky:
je bohatým zdrojem vápníku, jódu a železa a kyseliny listové
z výživovýho hlediska je agar rozpustná vláknina
Agar označovaný také jako agar-agar nebo kanten, je přírodní čistě rostlinný polysacharid vyskytující se v červených mořských řasách v oblasti Japonska, Indie a Nového Zélandu.
Díky své vysoké želírující schopnosti se používá jako náhražka želatiny. Rozpouští se při teplotě 85°C a narozdíl od želatiny tuhne již při 40°C, není tedy nutné výsledný produkt dávat do lednice.
Agar vzniká povařením mořské řasy tengusa, vzniklý vývar má po vychlazení gelovitou konzistenci až nakonec ztuhne. Vzniklá hmota se suší, krájí a mele na výsledný prášek.
Vzhled a barva: bílý, lehce nažloutlý prášek.
Složení: 100% mořské řasy
Výsledný gel
Vzhled a barva výsledného gelu: průhledný, čirý gel
Vůně a chuť: bez chuti a bez zápachu
Síla gelu: 880 g/cm2
Dávkování:
4g - 15g agaru na 1 litr vody dle požadované pevnosti výrobku. Agar zamícháme do studené vody a přivedeme k varu na 3-5 minut.
Stejně jako želatina tak i agar netuhne za přítomnosti enzymů z čerstvého ovoce, jako je kiwi, papája, ananas, mango či broskve. Raději je nepoužívejte čerstvé ale kompotované.
Pozitivní účinky:
je bohatým zdrojem vápníku, jódu a železa a kyseliny listové
z výživovýho hlediska je agar rozpustná vláknina
Parametry
Hmotnost | 100g |
Výrobce | Profikoření |
Cena 142 Kč v 1 obchodě
Dotazy, recenze a diskuze k Profikoření - Agar 850 (100g)
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
CBD Konopný olej 50 ml WolfberryManuka Health med MGO 550+ 500gGymBeam Chelated magnesium 90 kapsViridian Organic Cleavers Tincture 50mSuperželezo forte tbl.30AXONIA A.S., PRAHA | NosiFol Forte DuoSanct Bernhard Olej z tresčích jater cEkomedica Czech Kolagen Premium 100 GDiochi CDF 80 kapslíZdravý den Neera Detox 3 denní kúra 0,Magnesium B-komplex Glenmark 100 + 20 Urologica probiakut Generica cps. 30
Přidat dotaz