Profikoření - Agar 850 (100g)
Výrobce: Profikoření
Agar 850, mořské řasy, prášek - E406
Agar označovaný také jako agar-agar nebo kanten, je přírodní čistě rostlinný polysacharid vyskytující se v červených mořských řasách v oblasti Japonska, Indie a Nového Zélandu.
Díky své vysoké želírující schopnosti se používá jako náhražka želatiny. Rozpouští se při teplotě 85°C a narozdíl od želatiny tuhne již při 40°C, není tedy nutné výsledný produkt dávat do lednice.
Agar vzniká povařením mořské řasy tengusa, vzniklý vývar má po vychlazení gelovitou konzistenci až nakonec ztuhne. Vzniklá hmota se suší, krájí a mele na výsledný prášek.
Vzhled a barva: bílý, lehce nažloutlý prášek.
Složení: 100% mořské řasy
Výsledný gel
Vzhled a barva výsledného gelu: průhledný, čirý gel
Vůně a chuť: bez chuti a bez zápachu
Síla gelu: 880 g/cm2
Dávkování:
4g - 15g agaru na 1 litr vody dle požadované pevnosti výrobku. Agar zamícháme do studené vody a přivedeme k varu na 3-5 minut.
Stejně jako želatina tak i agar netuhne za přítomnosti enzymů z čerstvého ovoce, jako je kiwi, papája, ananas, mango či broskve. Raději je nepoužívejte čerstvé ale kompotované.
Pozitivní účinky:
je bohatým zdrojem vápníku, jódu a železa a kyseliny listové
z výživovýho hlediska je agar rozpustná vláknina
Agar označovaný také jako agar-agar nebo kanten, je přírodní čistě rostlinný polysacharid vyskytující se v červených mořských řasách v oblasti Japonska, Indie a Nového Zélandu.
Díky své vysoké želírující schopnosti se používá jako náhražka želatiny. Rozpouští se při teplotě 85°C a narozdíl od želatiny tuhne již při 40°C, není tedy nutné výsledný produkt dávat do lednice.
Agar vzniká povařením mořské řasy tengusa, vzniklý vývar má po vychlazení gelovitou konzistenci až nakonec ztuhne. Vzniklá hmota se suší, krájí a mele na výsledný prášek.
Vzhled a barva: bílý, lehce nažloutlý prášek.
Složení: 100% mořské řasy
Výsledný gel
Vzhled a barva výsledného gelu: průhledný, čirý gel
Vůně a chuť: bez chuti a bez zápachu
Síla gelu: 880 g/cm2
Dávkování:
4g - 15g agaru na 1 litr vody dle požadované pevnosti výrobku. Agar zamícháme do studené vody a přivedeme k varu na 3-5 minut.
Stejně jako želatina tak i agar netuhne za přítomnosti enzymů z čerstvého ovoce, jako je kiwi, papája, ananas, mango či broskve. Raději je nepoužívejte čerstvé ale kompotované.
Pozitivní účinky:
je bohatým zdrojem vápníku, jódu a železa a kyseliny listové
z výživovýho hlediska je agar rozpustná vláknina
Parametry
Hmotnost | 100g |
Výrobce | Profikoření |
Cena 142 Kč v 1 obchodě
Obchody, které prodávají Profikoření - Agar 850 (100g)
Zobrazit historii ceny Profikoření - Agar 850 (100g)
Historie nejnižsí ceny Profikoření - Agar 850 (100g). Porovnání obchodů, které prodávají Profikoření - Agar 850 (100g).
Revital Multi Forte Tropické ovoce šumPreventan Junior tbl.30100% Organic Green Tea 90 kapslíUroval manosa +enzymy 30tblPreventan Junior Akut tbl.30Weider, Omega UP, 50 gummiesOrmus Super Greens BIO natural SunwarrVitamín E 200 100 tob. + 7 tob. ZDARMAGymBeam MSM 250 gAmix Vitamin E 400 I.U. 100 kapslíWalmark Železo 20mg tbl.30Ferrotone 100% přírodní zdroj železa s