Pivovarství - teorie a praxe výroby piva - autorů kolektiv - diskuze
Výrobce: Havlíček Brain Team
EAN: 9788087109779
Výrobní číslo: 9788087109779
První vydání knihy „Pivovarství“ bylo rozebráno během několika let. K druhému jsme přistoupili v loňském roce – a v letošním květnu bylo vyprodáno! Kolektiv autorů v průběhu jara a léta dále pracoval, navázal na obě dnes již rozebrané a velmi poptávané edice této zásadní publikace v oboru a výsledkem je třetí, doplněné a upravené vydání, které přijde na trh ještě letos na podzim. Autoři opět doplnili jednotlivé kapitoly o aktuální informace týkající se nových technologií, zařízení a vědeckých poznatků včetně odkazů na nové zdroje informací. Osvědčená struktura publikace však zůstává zachována. Kniha „Pivovarství“ pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. První kapitola se zabývá surovinami potřebnými pro výrobu piva (slad, chmel a chmelové produkty, voda a pomocné suroviny). Separátní kapitola je věnována pivovarským kvasinkám. Stěžejní část publikace tvoří kapitoly, v nichž je podrobně popsána výroba piva od přípravy mladiny na varně, přes hlavní kvašení a dokvašování, filtraci (včetně odstřeďování a membránových technik) až po pasteraci a stáčení. V knize jsou porovnávány vlastnosti různých druhů piv, fyzikálně-chemická a senzorická stabilita piva, vysvětlen proces stárnutí piva a hodnocení jeho jakosti. Samostatné kapitoly se zabývají enzymy důležitými pro výrobu piva, mi krobiologií pivovarské výr
Parametry
| Autor | Gabriela Basařová, Jan Šavel, Petr Basař |
| Jazyk | český |
| Počet stran | 960 |
| Rok vydania | 2022 |
Cena od 2 184 Kč - 2 506 Kč v 4 obchodech
Dotazy, recenze a diskuze k Pivovarství - teorie a praxe výroby piva - autorů kolektiv
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení





































Přidat dotaz