Lahoda - Rob Dunn - diskuze
Výrobce: HOST
EAN: 9788027511457
Výrobní číslo: 9788027511457
Čtivá historie chuti a čichu. Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Rob Dunn a Monica Sanchezová nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých savců a jak se podílela na evoluci nejchutnějších a nejtučnějších plodů na světě? Dozvíte se o chuťových receptorech, o nichž jste ani netušili, že je máte, zjistíte, jak fermentovat mastodonta, jak paleolitické umění souvisí se sýrem, proč se podvědomě vyhýbáme hořkému a naopak milujeme sladké a slané, a mnoho dalšího. V knize Lahoda. Evoluce lidských chutí se prolínají příběhy s nejnovějšími vědeckými výzkumy provedenými u primátů i lidí; kniha se zevrubně zabývá historií chuti, která ovlivnila vývoj člověka a formovala požitky, jež nám jídlo přináší.
Parametry
| Autor | Jan Šindelka |
| Jazyk | anglicky |
| Nakladatelství | Host |
| Počet stran | 360 |
| Překlad | Překlad |
| Rok vydání | 2022 |
| Vazba | brožovaná |
| jazyk | cs |
| Žánr | Žánr |
Cena od 287 Kč - 399 Kč v 5 obchodech
Dotazy, recenze a diskuze k Lahoda - Rob Dunn
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
Before We Were Yours
Chladné břehy
Vatikánsky denník III - Karol Sidor
Věda - Kniha Aktivit
Klárka a 11 babiček
- Černá Olga
Akim Omalovánky A5 - Krtek a škola
Samolepková knížka Traktory
Rhodes Ben: The World As It Is: Inside
Dejiny slovenskej literatúry I
Básnické juvenilie
- Orten Jiří
Alpy - trekové okruhy
Hudba, smysl a nesmysl - Alfred Brende

























Přidat dotaz