SledujCenu.cz - průvodce online nakupováním

Valdemar Grešík Džem Angreštový extra speciální - diskuze

Valdemar Grešík Džem Angreštový extra speciální
0
0 hodnocení

Výrobce: Valdemar Grešík

EAN: 8595122315740

Složení: angrešt, třtinový cukr, želírovací prostředek citrusový pektin
Skladujte v suchu při teplotě 0 - 28 °C.Nevystavujte přímému slunečnímu záření.Po otevření skladujte v chladničce do 10 °C a do týdne spotřebujte! 

Balení: 220 g
 

 

Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 %. Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem.
Výroba džemu:
Džem lze snadno připravit téměř z jakéhokoliv ovoce. Příprava je velmi jednoduchá. Ovoce omyjeme, případně odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Poté smícháme s cukrem nebo s cukrem a komerčním želírovacím přípravkem, uvedeme směs k varu a vaříme, dokud nezhoustne (s komerčními želírovacími přípravky cca za 5 minut). Ještě před naplněním džemu do sklenic bychom měli provést tzv. želírovací zkoušku. To znamená, že horký džem kápneme na talířek a pokud vzorek džemu ztuhne (cca za 5 min), znamená to, že ztuhne i zbytek džemu nebo marmelády. Pokud si přejeme, aby hmota ztuhla více, zamícháme do horké směsi kyselinu citrónovou (1 - 2 zarovnané lžičky). Poté želírovací zkoušku opakujeme. Z uvařeného džemu je také před plněním do sklenic dobré se

Parametry

- z toho cukry41,4 g
- z toho nasycené mastné kyseliny0,0 g
Alergeny14. Měkkýši a výrobky z nich
Energie727 kJ/174 kcal
Kategorie produktuBez laktózy
Sacharidy42,2 g
Tuky0,7 g
Výživové údaje na 100 gramů:
balení:220 g

Cena od 67 Kč - 88 Kč v 2 obchodech

Dotazy, recenze a diskuze k Valdemar Grešík Džem Angreštový extra speciální

Přidat dotaz

Přidat rezenci, hodnocení

Přidat dotaz

Přidat rezenci, hodnocení

  • Související položky