The Chilli Doctor Pasilla celé 30 g
Výrobce: The Chilli Doctor
EAN: 8595660101126
The Chilli Doctor Pasilla celé 30 g
Vznikají usušením tmavě zelených papriček Chilaca. Slovo "pasilla” je odvozené od španělského slova “pasa”, což doslova znamená “malá rozinka”. A ačkoliv je toto chilli všechno, jenom ne malé, vzhledově i chuťově má k rozinkám blízko. Sušené papričky mají tmavě hnědou až černou barvu a zvrásněný povrch. V jejich sladké chuti lze, kromě podtónů kakaa a bobulovin, opravdu rozpoznat také rozinky.
Mají velice mírnou a příjemnou pálivost okolo 1,000 - 2,500 SHU, což z nich dělá papričku vhodnou pro každodenní vaření a pohoštění i těch, kteří pokrmy z chilli běžně nemusí. Pochází údajně z mexického regionu Puebla (podobně jako Poblano papričky, ze kterých po usušení vznikají Ancho a Mulato).
Využití: V Mexiku jsou spolu s Ancho a Mulato papričkami součástí tzv. “svaté trojice” místní kuchyně. Najdete je především v "mole" omáčce a enchiladas a v dalších mexických pokrmech, jako jsou burritos nebo quesadillas. Ideálně vyniknou také v krémových omáčkách (zejména v těch podávaných k rybám), v sekané, dušeném hovězím nebo v kukuřičné polévce. Klíčovou roli hrají Pasilla papričky v tradiční mexické specialitě "Taco Soup", což je hustá polévka s hovězím masem, fazolemi, chilli a kukuřicí, která se servíruje posypaná čedarem a přelitá zakysanou smetanou. Přikusují se
Vznikají usušením tmavě zelených papriček Chilaca. Slovo "pasilla” je odvozené od španělského slova “pasa”, což doslova znamená “malá rozinka”. A ačkoliv je toto chilli všechno, jenom ne malé, vzhledově i chuťově má k rozinkám blízko. Sušené papričky mají tmavě hnědou až černou barvu a zvrásněný povrch. V jejich sladké chuti lze, kromě podtónů kakaa a bobulovin, opravdu rozpoznat také rozinky.
Mají velice mírnou a příjemnou pálivost okolo 1,000 - 2,500 SHU, což z nich dělá papričku vhodnou pro každodenní vaření a pohoštění i těch, kteří pokrmy z chilli běžně nemusí. Pochází údajně z mexického regionu Puebla (podobně jako Poblano papričky, ze kterých po usušení vznikají Ancho a Mulato).
Využití: V Mexiku jsou spolu s Ancho a Mulato papričkami součástí tzv. “svaté trojice” místní kuchyně. Najdete je především v "mole" omáčce a enchiladas a v dalších mexických pokrmech, jako jsou burritos nebo quesadillas. Ideálně vyniknou také v krémových omáčkách (zejména v těch podávaných k rybám), v sekané, dušeném hovězím nebo v kukuřičné polévce. Klíčovou roli hrají Pasilla papričky v tradiční mexické specialitě "Taco Soup", což je hustá polévka s hovězím masem, fazolemi, chilli a kukuřicí, která se servíruje posypaná čedarem a přelitá zakysanou smetanou. Přikusují se
Cena 89 Kč v 1 obchodě
Obchody, které prodávají The Chilli Doctor Pasilla celé 30 g
Zobrazit historii ceny The Chilli Doctor Pasilla celé 30 g
Historie nejnižsí ceny The Chilli Doctor Pasilla celé 30 g. Porovnání obchodů, které prodávají The Chilli Doctor Pasilla celé 30 g.
Borges Ocet balsamicoZdravý den Jedlá soda v prášku 500 gVanilkový cukr - RUFCitronový cukr 3 x 10g - RUFBujónka medvědí česnek 220 g 0lZdravý den sladidlo kapky malina 50mlŽIVINA Ocet jablečný s mateční kulturoWellion Gold - tekutý cukr v tubě 40gCukr z kokosových květu 200g - FunCakeKoldokol sirup Rakytník BIO BEZ PŘIDANFitola Lemon Křehké sušenky s kousky cKukuřičný sirup Food Colours (500 g)