Taitau Exclusive Selection Hořká čokoláda 99% 90g - diskuze
Výrobce: TaiTau
EAN: 4779021231156
Složení: kakaová hmota, kakaové máslo, cukr, emulgátor – řepkový lecitin, vanilkové aroma.
Země výroby: Litva
Balení: 90 g
ČOKOLÁDA
Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek - bobů. Výsledný produkt je známý jako "čokoláda" (intenzivně ochucená hořká potravina - to je definice čokolády v mnoha slovnících).
Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda).
Historie čokolády
První čokoládu vyráběli původní obyvatelé střední Ameriky dávno před příchodem Evropanů. Mayové a Aztékové vyráběli kakaové placky nebo připravovali kakaové nápoje. Kakaové boby přivezl do Evropy poprvé Fernando Cortéz, který se s čokoládou setkal na dvoře aztéckého krále.
Do Evropy čokoládu přivezli Španělé a ta se rychle (již v 16. století) stala velmi oblíbeným nápojem. Španělé také dovezli
Země výroby: Litva
Balení: 90 g
ČOKOLÁDA
Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek - bobů. Výsledný produkt je známý jako "čokoláda" (intenzivně ochucená hořká potravina - to je definice čokolády v mnoha slovnících).
Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda).
Historie čokolády
První čokoládu vyráběli původní obyvatelé střední Ameriky dávno před příchodem Evropanů. Mayové a Aztékové vyráběli kakaové placky nebo připravovali kakaové nápoje. Kakaové boby přivezl do Evropy poprvé Fernando Cortéz, který se s čokoládou setkal na dvoře aztéckého krále.
Do Evropy čokoládu přivezli Španělé a ta se rychle (již v 16. století) stala velmi oblíbeným nápojem. Španělé také dovezli
Parametry
- z toho cukry | 1,7 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 38,0 g |
Alergeny | 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Bílkoviny | 11,0 g |
Energie | 2663 kJ/646 kcal |
Kategorie produktu | Bez laktózy |
Sacharidy | 7,6 g |
Sůl | 0,02 g |
Tuky | 60,0 g |
Vláknina | 15,0 g |
Výživové údaje na 100 gramů: |
Cena od 48 Kč - 56 Kč v 2 obchodech
Dotazy, recenze a diskuze k Taitau Exclusive Selection Hořká čokoláda 99% 90g
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
Callebaut Čokoláda RUBY (250 g) 5763 dBonboniéra třešně v likéru 150gTopNatur Tyčinka Low carb kokos naturaBIO Želé s ovocnou příchutí - ovoce 10Ovocňák pyré jablko-zahradní směs 200gAllnature Lískooříškový krém 500gAllnature Mléčná čokoláda 500gWolfberry Žvejky s propolisem citrón +TopNatur Tyčinka Low carb kokos malinaTOPVET -švýcar.bonbóny VITALP rakytníkWaterdrop™ FOCUS (limeta / zelená kávaČokoládové pecičky 100 g BIO COUNTRY L
Přidat dotaz