Taitau Exclusive Selection Hořká čokoláda 90% 50 g - diskuze
Výrobce: TaiTau
EAN: 4779021231002
Složení: kakaová hmota ( vyrobená z kvalitních kakaových bobů GHANY a ARRIBY ) cukr , kakaové máslo , emulgátor - řepkový lecitin, vanilkové aroma.
Země výroby: Litva
Balení: 50 g
ČOKOLÁDA
Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek - bobů. Výsledný produkt je známý jako "čokoláda" (intenzivně ochucená hořká potravina - to je definice čokolády v mnoha slovnících).
Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda).
Historie čokolády
První čokoládu vyráběli původní obyvatelé střední Ameriky dávno před příchodem Evropanů. Mayové a Aztékové vyráběli kakaové placky nebo připravovali kakaové nápoje. Kakaové boby přivezl do Evropy poprvé Fernando Cortéz, který se s čokoládou setkal na dvoře aztéckého krále.
Do Evropy čokoládu přivezli Španělé a ta se rychle (již v 16. století
Země výroby: Litva
Balení: 50 g
ČOKOLÁDA
Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek - bobů. Výsledný produkt je známý jako "čokoláda" (intenzivně ochucená hořká potravina - to je definice čokolády v mnoha slovnících).
Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda).
Historie čokolády
První čokoládu vyráběli původní obyvatelé střední Ameriky dávno před příchodem Evropanů. Mayové a Aztékové vyráběli kakaové placky nebo připravovali kakaové nápoje. Kakaové boby přivezl do Evropy poprvé Fernando Cortéz, který se s čokoládou setkal na dvoře aztéckého krále.
Do Evropy čokoládu přivezli Španělé a ta se rychle (již v 16. století
Parametry
- z toho cukry | 9,8 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 32,0 g |
Alergeny | 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Bílkoviny | 11,0 g |
Energie | 2469 kJ/598 kcal |
Kategorie produktu | Bez laktózy |
Sacharidy | 16,0 g |
Sůl | 0,02 g |
Tuky | 51,0 g |
Vláknina | 15,0 g |
Výživové údaje na 100 gramů: |
Cena od 29 Kč - 29 Kč v 2 obchodech
Dotazy, recenze a diskuze k Taitau Exclusive Selection Hořká čokoláda 90% 50 g
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
Allnature Lískooříškový krém 500gČokoláda 1 Kg - bílá CallebautVIVANI EG hořká čokoláda 92% BIOTopNatur Tyčinka Low carb kokos malinaAjala tmavá čokoláda s mandlemiŠpaldová zvířátka 100 gAllnature Arašídové máslo jemné 920gBLP Hrníčkový dortík MUG CAKE čokoládoLifeLike - Power Bar - Energetická tyčIntact rolička hroznový cukt s vit.C BSchoko butterkeks Vollmilch - polomáčebonbóny Zázvorové 100g Grešík
Přidat dotaz