Taitau Exclusive Selection Hořká čokoláda 72% 100g - diskuze
Výrobce: TaiTau
EAN: 4779021230630
Složení: kakaová hmota (vyrobená z kvalitních kakaových bobů z Ghany a Grenady), cukr, kakaové máslo, emulgátor – řepkový lecitin, vanilkové aroma.
Země výroby: Litva
Balení: 100 g
ČOKOLÁDA
Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek - bobů. Výsledný produkt je známý jako "čokoláda" (intenzivně ochucená hořká potravina - to je definice čokolády v mnoha slovnících).
Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda).
Historie čokolády
První čokoládu vyráběli původní obyvatelé střední Ameriky dávno před příchodem Evropanů. Mayové a Aztékové vyráběli kakaové placky nebo připravovali kakaové nápoje. Kakaové boby přivezl do Evropy poprvé Fernando Cortéz, který se s čokoládou setkal na dvoře aztéckého krále.
Do Evropy čokoládu přivezli Španělé a ta se rychle (již v 16. stolet?
Země výroby: Litva
Balení: 100 g
ČOKOLÁDA
Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek - bobů. Výsledný produkt je známý jako "čokoláda" (intenzivně ochucená hořká potravina - to je definice čokolády v mnoha slovnících).
Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda).
Historie čokolády
První čokoládu vyráběli původní obyvatelé střední Ameriky dávno před příchodem Evropanů. Mayové a Aztékové vyráběli kakaové placky nebo připravovali kakaové nápoje. Kakaové boby přivezl do Evropy poprvé Fernando Cortéz, který se s čokoládou setkal na dvoře aztéckého krále.
Do Evropy čokoládu přivezli Španělé a ta se rychle (již v 16. stolet?
Parametry
- z toho cukry | 27,9 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 24,9 g |
Alergeny | 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Bílkoviny | 8,7 g |
Energie | 2306 kJ/556 kcal |
Kategorie produktu | Bez laktózy |
Sacharidy | 32,6 g |
Sůl | 0,02 g |
Tuky | 40,7 g |
Vláknina | 12,1 g |
Výživové údaje na 100 gramů: |
Cena od 44 Kč - 52 Kč v 2 obchodech
Dotazy, recenze a diskuze k Taitau Exclusive Selection Hořká čokoláda 72% 100g
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
Čokoláda Ruby Callebaut 250 gVIVANI Bio hořká čokoláda 75% s kokosoBiopekárna Zemanka Bio Čoko-kokosky s Karobky s lískovými ořechy 100 g COURicola Meduňka 40gWolfberry Goji Kustovnice čínská v hořEnergit Multivitamin tbl.42Chocolates From Heaven BIO mléčná čokoEnergit Hroznový cukr multivitamin jahCarla Pravá hořká čokoláda 70% (0,5 kgAnticol Med a Citron 50gCandy Tree Lízátka s příchutí jahoda B
Přidat dotaz