Taitau Exclusive 90% Extra Dark - Hořká čokoláda s 90% kakaa 100g - diskuze
Výrobce: TaiTau
EAN: 4779021230913
Složení: kakaová hmota (vyrobená z kvalitních kakaových bobů z Ghany a Arriby), cukr, kakaové máslo, emulgátor – řepkový lecitin, vanilkové aroma.
Země výroby: Litva
Balení: 100 g
ČOKOLÁDA
Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek - bobů. Výsledný produkt je známý jako "čokoláda" (intenzivně ochucená hořká potravina - to je definice čokolády v mnoha slovnících).
Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda).
Historie čokolády
První čokoládu vyráběli původní obyvatelé střední Ameriky dávno před příchodem Evropanů. Mayové a Aztékové vyráběli kakaové placky nebo připravovali kakaové nápoje. Kakaové boby přivezl do Evropy poprvé Fernando Cortéz, který se s čokoládou setkal na dvoře aztéckého krále.
Do Evropy čokoládu přivezli Španělé a ta se rychle (již v 16. století
Země výroby: Litva
Balení: 100 g
ČOKOLÁDA
Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek - bobů. Výsledný produkt je známý jako "čokoláda" (intenzivně ochucená hořká potravina - to je definice čokolády v mnoha slovnících).
Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda).
Historie čokolády
První čokoládu vyráběli původní obyvatelé střední Ameriky dávno před příchodem Evropanů. Mayové a Aztékové vyráběli kakaové placky nebo připravovali kakaové nápoje. Kakaové boby přivezl do Evropy poprvé Fernando Cortéz, který se s čokoládou setkal na dvoře aztéckého krále.
Do Evropy čokoládu přivezli Španělé a ta se rychle (již v 16. století
Parametry
- z toho cukry | 9,8 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 32,0 g |
Alergeny | 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Bílkoviny | 11,0 g |
Energie | 2469 kJ/598 kcal |
Kategorie produktu | Bez laktózy |
Sacharidy | 16,0 g |
Sůl | 0,02 g |
Tuky | 51,0 g |
Vláknina | 15,0 g |
Výživové údaje na 100 gramů: |
Cena od 44 Kč - 55 Kč v 3 obchodech
Dotazy, recenze a diskuze k Taitau Exclusive 90% Extra Dark - Hořká čokoláda s 90% kakaa 100g
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
Kyosun Bio Matcha Tea latte 300 gTopNatur Tyčinka Low carb kokos naturaAnticol Extra Strong 50gRICOLA Černý Bez 40g bez cukruFlapjack ovesný karamel bezlepkový 80 Allnature Kešu krém 500gBiopekárna Zemanka Bio Špaldová zvířátWolfberry Žvejky s propolisem citrón +Karobky s lískovými ořechy 100 g COULifelike Food Power bar apple, cinnamoWillie's Cacao San Agustin Gold -Intact sácek hroznový cukr TROPIC MIX
Přidat dotaz