Profikoření - Pepř zelený celý (1 Kg)
Výrobce: Profikoření
Pepř zelený celý
Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého (Piper nigrum)
Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů. Plody jsou drobné bobule, jimž se po usušení říká právě pepř. Černý, zelený i bílý pepř jsou ve skutečnosti stejné plody pepřovníku, jen jiným způsobem ošetřené.
Černý pepř je plod sklizený v poloviční zralosti. Bílý pepř je semínko, z něhož byla odstraněna tmavá slupka a sbírá se až ve vysokém stupni zralosti. Zelená zrnka pepře jsou naopak nezralá a často se nakládají.
Vzhled a barva: tvrdé kuličky, olivově zelené barvy
Vůně a chuť: aromatická kořeněná silná vůně, chuť velmi výrazná, dodává pokrmům říz a pálivost. Zahřátím či pomletím se z pepře uvolňuje aroma.
Použití v kuchyni: Na ochucení masa, ať hovězí, skopové, jehněčí, kuřecí nebo dary moře, do zeleninových a bramborových salátů, polévek, omáček, nakládá se do octa nebo soli
Historie a současnost: Pepřovník má svůj původ v Indii, zejména Malabarské pobřeží a Kérala, kde je pro své aroma znám už od starověku. Dnes se pěstuje hlavně v tropických zemích jako je Thajsko, jižní Asie, Malajsie, Borneo, Kambodža, Vietnam, Indonésie. jedná se o jedno z neoblíbenějších druhů koření, proto se s ním vždy obchodovalo. Tento "král koření" nebo také "černé zlato" dosáhl tak
Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého (Piper nigrum)
Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů. Plody jsou drobné bobule, jimž se po usušení říká právě pepř. Černý, zelený i bílý pepř jsou ve skutečnosti stejné plody pepřovníku, jen jiným způsobem ošetřené.
Černý pepř je plod sklizený v poloviční zralosti. Bílý pepř je semínko, z něhož byla odstraněna tmavá slupka a sbírá se až ve vysokém stupni zralosti. Zelená zrnka pepře jsou naopak nezralá a často se nakládají.
Vzhled a barva: tvrdé kuličky, olivově zelené barvy
Vůně a chuť: aromatická kořeněná silná vůně, chuť velmi výrazná, dodává pokrmům říz a pálivost. Zahřátím či pomletím se z pepře uvolňuje aroma.
Použití v kuchyni: Na ochucení masa, ať hovězí, skopové, jehněčí, kuřecí nebo dary moře, do zeleninových a bramborových salátů, polévek, omáček, nakládá se do octa nebo soli
Historie a současnost: Pepřovník má svůj původ v Indii, zejména Malabarské pobřeží a Kérala, kde je pro své aroma znám už od starověku. Dnes se pěstuje hlavně v tropických zemích jako je Thajsko, jižní Asie, Malajsie, Borneo, Kambodža, Vietnam, Indonésie. jedná se o jedno z neoblíbenějších druhů koření, proto se s ním vždy obchodovalo. Tento "král koření" nebo také "černé zlato" dosáhl tak
Parametry
Druh koření | Pepř |
Hmotnost | 1000 g |
Výrobce | Profikoření |
Cena 621 Kč v 1 obchodě
Obchody, které prodávají Profikoření - Pepř zelený celý (1 Kg)
Zobrazit historii ceny Profikoření - Pepř zelený celý (1 Kg)
Historie nejnižsí ceny Profikoření - Pepř zelený celý (1 Kg). Porovnání obchodů, které prodávají Profikoření - Pepř zelený celý (1 Kg).
Grešík koření Medvědí česnek 15gAroma do potravin 20ml - Švestkové - AMajoránka Aroma do potravin Karamelové - 20mlGrešík koření Oregáno 20gAroma do potravin 20ml - Medové - AROCIndické kari Aroma do potravin 20ml - Banánové - ARPotravinářské aroma - Griotte 20ml - AGrešík koření Garam Masala 30gAroma do potravin 20ml - Čokoládové - WOLFBERRY Agar 30 g