Profikoření - Muškátový květ celý (200g)
Výrobce: Profikoření
Muškátový květ celý
Použitá část rostliny: sušený míšek ze semene muškátovníku vonného
Muškátovník vonný je neopadavý strom, rostoucí do výšky až 15 metrů. Rozkvétá žlutými vonnými květy, dozrávají na něm bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene je muškátový květ.
Vzhled a barva: zlatavě žlutý až hnědý
Vůně a chuť: sladce kořeněná a palčivá chuť
Zdravotní účinky: podporuje prokrvení kůže, harmonizuje krevní oběh, rozpouští hleny, podporuje trávení
Použití v kuchyni: dochucení ryb, mořských plodů, k telecímu, kuřecímu masu, syrům, dochucení sýrových či smetanových omáček. Hodí se také do sladkých jídel jako jsou vánočky a koblihy.
Historie a současnost: Muškátovník vonný pochází z Moluckých ostrovů v Indonésii. Historie tohoto koření se podobá historii hřebíčku s tím rozdílem, že do Evropy se dostalo o 200 let později. Bylo to až v 11. století, kdy jej přivezli arabští mořeplavci.
Recept:
Brokolicové noky
400g uvařené brokolice, 150g hrubé mouky, muškátový květ, olej, sůl, 4 vejce
Brokolici nasekáme, přidáme žloutky, mouku, muškátový květ, osolíme, vmícháme sníh z bílků. Z těsta vykrojíme lžící noky a usmažíme. Podáváme jako přílohu k pečenému masu.
Použitá část rostliny: sušený míšek ze semene muškátovníku vonného
Muškátovník vonný je neopadavý strom, rostoucí do výšky až 15 metrů. Rozkvétá žlutými vonnými květy, dozrávají na něm bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene je muškátový květ.
Vzhled a barva: zlatavě žlutý až hnědý
Vůně a chuť: sladce kořeněná a palčivá chuť
Zdravotní účinky: podporuje prokrvení kůže, harmonizuje krevní oběh, rozpouští hleny, podporuje trávení
Použití v kuchyni: dochucení ryb, mořských plodů, k telecímu, kuřecímu masu, syrům, dochucení sýrových či smetanových omáček. Hodí se také do sladkých jídel jako jsou vánočky a koblihy.
Historie a současnost: Muškátovník vonný pochází z Moluckých ostrovů v Indonésii. Historie tohoto koření se podobá historii hřebíčku s tím rozdílem, že do Evropy se dostalo o 200 let později. Bylo to až v 11. století, kdy jej přivezli arabští mořeplavci.
Recept:
Brokolicové noky
400g uvařené brokolice, 150g hrubé mouky, muškátový květ, olej, sůl, 4 vejce
Brokolici nasekáme, přidáme žloutky, mouku, muškátový květ, osolíme, vmícháme sníh z bílků. Z těsta vykrojíme lžící noky a usmažíme. Podáváme jako přílohu k pečenému masu.
Parametry
Hmotnost | 200g |
Výrobce | Profikoření |
Cena 422 Kč v 1 obchodě
Obchody, které prodávají Profikoření - Muškátový květ celý (200g)
Zobrazit historii ceny Profikoření - Muškátový květ celý (200g)
Historie nejnižsí ceny Profikoření - Muškátový květ celý (200g). Porovnání obchodů, které prodávají Profikoření - Muškátový květ celý (200g).
WOLFBERRY Agar 30 gTřtinová melasa BlackstrapPotravinářské aroma - Griotte 20ml - AVanilkový extrakt - vanilka 20ml - AROchucovací pasta máta 100g - FunCakesKoření Česnek granulovaný 30gErik Márton Březový cukr 1 kgCukr třtinový 500 g COUNTRY LIFEAroma do potravin Karamelové - 20mlAroma do potravin 20ml - Medové - AROCAroma do potravin 20ml - Banánové - ARAroma do potravin 20ml - višňové - ARO