Profikoření - Majoránka (200g)
Výrobce: Profikoření
Majoránka
Použitá část rostliny: listy a květy
Barva a vzhled: sušené listyšedozelené až olivové barvy
Použití v kuchyni a průmyslu: do luštěninových, bramborových, zeleninových polévek, do dušeného masa, mletého masa, paštik, bramboráků, při zabíjačce. Přidáváme maximálně 10 minut před dovařením jídla, po delším vaření hořkne a může zkazit chuť pokrmu.
Historie a současnost: Majoránka byla považována za léčivou rostlinu již ve Starověku, kde z ní připravovali nápoj lásky. Staří Egypťané, Řekové a Římané ji na svých křižáckých výpravách rozšířili do zbytku Evropy. V dnešní době patří k nejrozšířenějším kořením.
Zdravotní účinky: povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje tvorbu žaludečních šťáv, proti nadýmání, posiluje nervový systém, posiluje dělohu, čaj z majoránky je dobrý na bolesti hlavy nebo nachlazení
Náš tip: Majoránka by neměla chybět ani ve Vaši kuchyni k ochucování pokrmů!
Recept:
Pikantní hrachová polévka
300g mrkve, 300g žlutého hrachu, 200g jarní cibulky, zakysaná smetana, majoránka, olej, 2000ml zeleninového vývaru, kari, citrónová šťáva, sůl, 3 stroužky česneku, toastový chléb
Vývar, hrách a majoránku uvaříme. Uvařený hrách v polévce rozmixujeme. Mrkev a cibuli nakrájíme. Česnek nastrouháme. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a osmahneme. Mrkev a cibulku podusíme na, zali
Použitá část rostliny: listy a květy
Barva a vzhled: sušené listyšedozelené až olivové barvy
Použití v kuchyni a průmyslu: do luštěninových, bramborových, zeleninových polévek, do dušeného masa, mletého masa, paštik, bramboráků, při zabíjačce. Přidáváme maximálně 10 minut před dovařením jídla, po delším vaření hořkne a může zkazit chuť pokrmu.
Historie a současnost: Majoránka byla považována za léčivou rostlinu již ve Starověku, kde z ní připravovali nápoj lásky. Staří Egypťané, Řekové a Římané ji na svých křižáckých výpravách rozšířili do zbytku Evropy. V dnešní době patří k nejrozšířenějším kořením.
Zdravotní účinky: povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje tvorbu žaludečních šťáv, proti nadýmání, posiluje nervový systém, posiluje dělohu, čaj z majoránky je dobrý na bolesti hlavy nebo nachlazení
Náš tip: Majoránka by neměla chybět ani ve Vaši kuchyni k ochucování pokrmů!
Recept:
Pikantní hrachová polévka
300g mrkve, 300g žlutého hrachu, 200g jarní cibulky, zakysaná smetana, majoránka, olej, 2000ml zeleninového vývaru, kari, citrónová šťáva, sůl, 3 stroužky česneku, toastový chléb
Vývar, hrách a majoránku uvaříme. Uvařený hrách v polévce rozmixujeme. Mrkev a cibuli nakrájíme. Česnek nastrouháme. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a osmahneme. Mrkev a cibulku podusíme na, zali
Parametry
Druh koření | Majoránka |
Hmotnost | 200g; 12000 g |
Výrobce | Profikoření |
Cena od 50 Kč - 2 201 Kč v 1 obchodě
Obchody, které prodávají Profikoření - Majoránka (200g)
Zobrazit historii ceny Profikoření - Majoránka (200g)
Historie nejnižsí ceny Profikoření - Majoránka (200g). Porovnání obchodů, které prodávají Profikoření - Majoránka (200g).
Aroma do potravin 20ml - višňové - AROGrešík koření Garam Masala 30gBřezový cukr 500gGrešík koření Grilovací bylinky 40gKoření Česnek granulovaný 30gAroma do potravin 20ml - Medové - AROCOchucovací pasta máta 100g - FunCakesPotravinářské aroma - Griotte 20ml - AAroma do potravin 20ml - Kávové - AROCGrešík koření Kardamom mletý 20gPotravinářské aroma - broskev 20ml - AAroma do potravin Lískooříškové - 20