Profikoření - Kypřící prášek do pečiva (1 Kg) - diskuze
Výrobce: Profikoření
Hydrogenuhličitan sodný nebo také jedlá soda, užívací soda, Soda Bicarbona
Bílá krystalická látka užívaná v potravinářském půrmyslu, především jako kypřící prostředek pro pečivo. Pokud je soda přidána do kyselé látky např. mléka, octu, citronové šťávy, reaguje uvolněním oxidu uhličitého, tím dojde k nakypření.
Stejný proces nastane při zahřátí sody na teplotu vyšší než 70 °C. Drobné bublinky CO2, vytvářené teplotou, jsou začleněny do elastických proteinů obsažených v mouce (lepku) a způsobí kynutí pečiva.
pH (ve vodě): 8 - 8,6
Doporučené dávkování: 1g sody rozpustit v 10 ml vody nebo tekutiny
Použití:
kypřící látka pro pečivo, vhodná k výrobě sušenek, šumivých nápojů
snižuje kyselost žaludku
zabraňuje korozi potrubí
neutralizuje jed hmyzu (např. poštípání od komára)
změkčuje vodu
absorbuje a neutralizuje nepříjemný zápach
neutralizuje kyseliny produkované bakteriemi
ostraňuje nečistoty při mytí ovoce a zeleniny
zvyšuje barvu zeleniny
neutralizuje kyselost rajčat
změkčuje maso
eliminuje charakteristickou chuť zvěřiny
čistí povrchy bez poškrábání
osvěží barvy koberců
účinný pomocník při čištění hrnců a pánví
k leštění stříbrného nádobí
absorbuje vlhkost, zabraňuje tak tvorbě plísní
o
Bílá krystalická látka užívaná v potravinářském půrmyslu, především jako kypřící prostředek pro pečivo. Pokud je soda přidána do kyselé látky např. mléka, octu, citronové šťávy, reaguje uvolněním oxidu uhličitého, tím dojde k nakypření.
Stejný proces nastane při zahřátí sody na teplotu vyšší než 70 °C. Drobné bublinky CO2, vytvářené teplotou, jsou začleněny do elastických proteinů obsažených v mouce (lepku) a způsobí kynutí pečiva.
pH (ve vodě): 8 - 8,6
Doporučené dávkování: 1g sody rozpustit v 10 ml vody nebo tekutiny
Použití:
kypřící látka pro pečivo, vhodná k výrobě sušenek, šumivých nápojů
snižuje kyselost žaludku
zabraňuje korozi potrubí
neutralizuje jed hmyzu (např. poštípání od komára)
změkčuje vodu
absorbuje a neutralizuje nepříjemný zápach
neutralizuje kyseliny produkované bakteriemi
ostraňuje nečistoty při mytí ovoce a zeleniny
zvyšuje barvu zeleniny
neutralizuje kyselost rajčat
změkčuje maso
eliminuje charakteristickou chuť zvěřiny
čistí povrchy bez poškrábání
osvěží barvy koberců
účinný pomocník při čištění hrnců a pánví
k leštění stříbrného nádobí
absorbuje vlhkost, zabraňuje tak tvorbě plísní
o
Parametry
Hmotnost | 1000 g; 500 g; 5000 g; 500g |
Výrobce | Profikoření |
Cena od 29 Kč - 872 Kč v 1 obchodě
Dotazy, recenze a diskuze k Profikoření - Kypřící prášek do pečiva (1 Kg)
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
Fitola Chocolate Křehké sušenky bez přKITL SYROB Černý rybíz s dužninou 500mStevia Natusweet Kristalle 1:1 200gBIG BOY Big Rafael zero - Jemný mandloŽIVINA Ocet jablečný s mateční kulturoHealing Nature Bio Skořice mletá 100 gErythritol 500 gCountry Life Třtinová melasa Classic 3Bionebio Bio třtinová melasa nesířenáCukr třtinový Demerara 500 g BIO COUNTWolfberry Xylitol 350 gGlomex, s.r.o. Taitau Exclusive Select
Přidat dotaz