Profikoření - Jalovec mletý (500g)
Výrobce: Profikoření
Jalovec mletý
Použitá část rostliny: plody
Vzhled a barva: tmavě hnědý sypký prášek
Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky.
Alergen: může obsahovat stopové množství celeru, hořčice a oxidu siřičitého
Historie a současnost: Jalovec je z rodu jehličnatých stromů. Vyskytuje se po celé Evropě v nadmořských výškách. Jeho zralé šišky se podobají bobulím, patří mezi ohrožené druhy.
Zdravotní účinky: Jalovec je bohatý na sacharidy, třísloviny a silice. Zrychluje zpracování tekutin v ledvinách, zlepšuje trávení a chuť k jídlu. Působí proti nadýmání a revmatismu.
Náš tip: Z jalovce se dá připravit i báječná omáčka třeba ke zvěřině!
Recept:
Jalovcová omáčka
Sůl, 1 litr vývaru z hovězího masa, 1,5 dl červeného vína, 1,5 lžičky mletého jalovce, citrónová kůra, 125g másla, 4 lžíce strouhaného černého chleba, bílý pepř
Nastrouhaný černý chléb opražíme na másle. Přidáme jalovec, sůl, bílý pepř a kousek citronové kůry. Podlijeme vývarem a necháme povařit. Nakonec přilijeme červené víno. Prohřejeme a podáváme.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Použitá část rostliny: plody
Vzhled a barva: tmavě hnědý sypký prášek
Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky.
Alergen: může obsahovat stopové množství celeru, hořčice a oxidu siřičitého
Historie a současnost: Jalovec je z rodu jehličnatých stromů. Vyskytuje se po celé Evropě v nadmořských výškách. Jeho zralé šišky se podobají bobulím, patří mezi ohrožené druhy.
Zdravotní účinky: Jalovec je bohatý na sacharidy, třísloviny a silice. Zrychluje zpracování tekutin v ledvinách, zlepšuje trávení a chuť k jídlu. Působí proti nadýmání a revmatismu.
Náš tip: Z jalovce se dá připravit i báječná omáčka třeba ke zvěřině!
Recept:
Jalovcová omáčka
Sůl, 1 litr vývaru z hovězího masa, 1,5 dl červeného vína, 1,5 lžičky mletého jalovce, citrónová kůra, 125g másla, 4 lžíce strouhaného černého chleba, bílý pepř
Nastrouhaný černý chléb opražíme na másle. Přidáme jalovec, sůl, bílý pepř a kousek citronové kůry. Podlijeme vývarem a necháme povařit. Nakonec přilijeme červené víno. Prohřejeme a podáváme.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Druh koření | Jalovec |
Hmotnost | 500g |
Výrobce | Profikoření |
Cena 95 Kč v 1 obchodě
Obchody, které prodávají Profikoření - Jalovec mletý (500g)
Zobrazit historii ceny Profikoření - Jalovec mletý (500g)
Historie nejnižsí ceny Profikoření - Jalovec mletý (500g). Porovnání obchodů, které prodávají Profikoření - Jalovec mletý (500g).
Aroma do potravin 20ml - Medové - AROCKoření Česnek granulovaný 30gVanilkový extrakt - vanilka 20ml - ARErik Márton Březový cukr 1 kgGrešík koření Grilovací bylinky 40gBřezový cukr 500gOchucovací pasta banán 120g - FunCakesGrešík koření Garam Masala 30gAroma do potravin Lískooříškové - 20Potravinářské aroma - Cherry 20ml - ARKoření herba vegi 35 g BIO TEREZIA COMWOLFBERRY Agar 30 g