Profikoření - Jalovec celý (200g)
Výrobce: Profikoření
Jalovec celý
Použitá část rostliny: plod
Vzhled a barva: černé kuličky
Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky.
Historie a současnost: Jalovec je z rodu jehličnatých stromů. Vyskytuje se po celé Evropě v nadmořských výškách. Jeho zralé šišky se podobají bobulím, patří mezi ohrožené druhy.
Zdravotní účinky: Jalovec je bohatý na sacharidy, třísloviny a silice. Zrychluje zpracování tekutin v ledvinách, zlepšuje trávení a chuť k jídlu. Působí proti nadýmání a revmatismu.
Náš tip: Jalovec by neměl chybět ani ve Vaší kuchyni, třeba při přípravě dušeného zelí!
Recept:
Dušené červené zelí
1 balíček sterilovaného zelí, 5 kuliček jalovce, 1 hrnek hovězího vývaru, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1 cibule, cukr, ocet, sůl
Do hrnce dáme sterilované zelí s nálevem, přidáme hrnek hovězího vývaru a pět kuliček jalovce. Uvedeme do varu. Na pánvi rozehřejeme kousek sádla a orestujeme nakrájenou cibuli. Zaprášíme hladkou moukou. Zásmažku vlijeme do zelí a vaříme. Dušené zelí ochutíme solí, cukrem a octem.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Použitá část rostliny: plod
Vzhled a barva: černé kuličky
Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky.
Historie a současnost: Jalovec je z rodu jehličnatých stromů. Vyskytuje se po celé Evropě v nadmořských výškách. Jeho zralé šišky se podobají bobulím, patří mezi ohrožené druhy.
Zdravotní účinky: Jalovec je bohatý na sacharidy, třísloviny a silice. Zrychluje zpracování tekutin v ledvinách, zlepšuje trávení a chuť k jídlu. Působí proti nadýmání a revmatismu.
Náš tip: Jalovec by neměl chybět ani ve Vaší kuchyni, třeba při přípravě dušeného zelí!
Recept:
Dušené červené zelí
1 balíček sterilovaného zelí, 5 kuliček jalovce, 1 hrnek hovězího vývaru, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1 cibule, cukr, ocet, sůl
Do hrnce dáme sterilované zelí s nálevem, přidáme hrnek hovězího vývaru a pět kuliček jalovce. Uvedeme do varu. Na pánvi rozehřejeme kousek sádla a orestujeme nakrájenou cibuli. Zaprášíme hladkou moukou. Zásmažku vlijeme do zelí a vaříme. Dušené zelí ochutíme solí, cukrem a octem.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Druh koření | Jalovec |
Hmotnost | 200g |
Výrobce | Profikoření |
Cena 100 Kč v 1 obchodě
Obchody, které prodávají Profikoření - Jalovec celý (200g)
Zobrazit historii ceny Profikoření - Jalovec celý (200g)
Historie nejnižsí ceny Profikoření - Jalovec celý (200g). Porovnání obchodů, které prodávají Profikoření - Jalovec celý (200g).
Koření herba vegi 35 g BIO TEREZIA COMGrešík koření Garam Masala 30gPotravinářské aroma - broskev 20ml - AWOLFBERRY Agar 30 gAroma do potravin 20ml - Čokoládové - Cukr třtinový 500 g COUNTRY LIFEOchucovací pasta máta 100g - FunCakesAroma do potravin 20ml - višňové - AROVanilkový extrakt - vanilka 20ml - ARGrešík koření Oregáno 20gGrešík koření Grilovací bylinky 40gOchucovací pasta Vanilka 100g - FunCak