Profikoření - Indie Monsooned Malabar AA zrnková káva (200g) - diskuze
Výrobce: Profikoření
Indie Monsooned Malabar AA zrnková káva
100% Arabica
Kyselost: nízká
Chuť: jemná vyvážená chuť s oříškovým či mandlovým nádechem
Vůně: kakaovo-oříšková
První komerční kávové plantáže byly v Indii založeny Brity v roce 1840. Tropické klima, vysoké sluneční svahy, velké množství srážek a půda bohatá na nerosty vytvářejí ideální místo pro pěstování kávových stromů. Dnes se Indie řadí na 5. místo v žebříčku největších výrobců kávy za Brazílií, Kolumbií, Mexikem a Etiopií.
Barva, tvar a velikost zrna, jakož i jejich vůně a chuť jsou výsledkem speciálního zpracování po sklizni.
Indická káva v polovině 19. století byla odeslána do Evropy na dřevěných plachetnicích. Cesta trvala čtyři až šest měsíců, jelikož lodě musely cestovat po mysu dobré naděje, než dorazily do cíle. Zrna byla uložena pod palubou pod vodním potrubím ve vlhkém prostředí, což způsobilo chemickou změnu složení zrna. Když kávu dorazila do Evropy, barva zrna se změnila ze světle zelené na bledé zlato. Výše uvedený proces byl nazván "monzunováním", protože v současné době jsou shromážděná zrna vystavena monzunovým deštům, aby se obnovila původní chuť zrn. Proces trvá od 12 do 16 týdnů a v důsledku toho se zelené semena zvětšují, ztrácejí váhu a získávají světle hnědou barvu.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
100% Arabica
Kyselost: nízká
Chuť: jemná vyvážená chuť s oříškovým či mandlovým nádechem
Vůně: kakaovo-oříšková
První komerční kávové plantáže byly v Indii založeny Brity v roce 1840. Tropické klima, vysoké sluneční svahy, velké množství srážek a půda bohatá na nerosty vytvářejí ideální místo pro pěstování kávových stromů. Dnes se Indie řadí na 5. místo v žebříčku největších výrobců kávy za Brazílií, Kolumbií, Mexikem a Etiopií.
Barva, tvar a velikost zrna, jakož i jejich vůně a chuť jsou výsledkem speciálního zpracování po sklizni.
Indická káva v polovině 19. století byla odeslána do Evropy na dřevěných plachetnicích. Cesta trvala čtyři až šest měsíců, jelikož lodě musely cestovat po mysu dobré naděje, než dorazily do cíle. Zrna byla uložena pod palubou pod vodním potrubím ve vlhkém prostředí, což způsobilo chemickou změnu složení zrna. Když kávu dorazila do Evropy, barva zrna se změnila ze světle zelené na bledé zlato. Výše uvedený proces byl nazván "monzunováním", protože v současné době jsou shromážděná zrna vystavena monzunovým deštům, aby se obnovila původní chuť zrn. Proces trvá od 12 do 16 týdnů a v důsledku toho se zelené semena zvětšují, ztrácejí váhu a získávají světle hnědou barvu.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Druh kávy | 100% Arabica |
Forma kávy | Zrnková |
Hmotnost | 200g; 100g; 500 g; 1000 g |
Výrobce | Profikoření |
Cena od 138 Kč - 1 003 Kč v 1 obchodě
Dotazy, recenze a diskuze k Profikoření - Indie Monsooned Malabar AA zrnková káva (200g)
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
L'or PAPUA 10ksNESTLE Nescafe CORTADO /12122140/Lavazza L`Espresso Gran Crema zrnková Starbucks Mletá Káva Medium So ColombiJacobs Barista Espresso Italiano 1000gNescafé Dolce Gusto Cafe AuLait 30 ksNescafé Dolce Gusto Flat WhiteDallmayr Espresso Monaco dóza mletá káL'or COLOMBIA 10ksNESCAFÉ DOLCE G. CAFFE LUNGO kapsleLavazza Dolce Caffe Crema, 1 kg (38226Káva DeLonghi Kimbo Classic 250g zrnko
Přidat dotaz