Profikoření - Chilli Kashmiri mleté (200g) - diskuze
Výrobce: Profikoření
Chilli Kashmiri mleté
Papričky Kashmiri odrůdy Capsicum annuum (papriky roční) pochází z Indie z oblasti Kašmír a ve své zemi jsou raritou.
Alternativní názvy: Kašmírské červené chilli mleté, kashmiri lal mirch prášek, Chilli kaashmiri, Chilli Kašmiri.
Latinský název: Capsicum annuum
Vzhled a barva: tmavě a sytě červená barva také někdy označováno jako jasně plně červená či rudá, podobná červenému vínu.
Chilli Kashmiri má schopnost dodat potravinám tmavě červenou barvu, kdy se hodnota ASTA pohybuje okolo 54, je to tedy jedna z nejnižších hodnot ve srovnání s mletou paprikou. ASTA nám říká jaké množství barvy lze extrahovat.
Vůně a chuť: středně pálivá, zemitá, lehce ovocná, sladká chuť, příjemná exotická vůně
Pálivost: 2 000 - 12 000 SHU
Použití v kuchyni: indická kuchyně, omáčky typu tandoori, vindallo, rogan josh, fazole, marinády, polévky, zeleninová jídla, výborné v kombinaci se sýry a ovocem, do horké čokolády.
Díky intenzivní barvě je často využívána k obarvení pokrmů. Papričky zajistí střední úroveň pikantnosti ve Vašem pokrmu.
Pozitivní účinky:
antibakteriální vlastnosti
pravidelným užíváním chilli podporujete krevní cirkulaci
působí jako analgetikum
detoxikuje střeva
zlepšují náladu, protože zvyšují množství endorfinů a také hladinu sero
Papričky Kashmiri odrůdy Capsicum annuum (papriky roční) pochází z Indie z oblasti Kašmír a ve své zemi jsou raritou.
Alternativní názvy: Kašmírské červené chilli mleté, kashmiri lal mirch prášek, Chilli kaashmiri, Chilli Kašmiri.
Latinský název: Capsicum annuum
Vzhled a barva: tmavě a sytě červená barva také někdy označováno jako jasně plně červená či rudá, podobná červenému vínu.
Chilli Kashmiri má schopnost dodat potravinám tmavě červenou barvu, kdy se hodnota ASTA pohybuje okolo 54, je to tedy jedna z nejnižších hodnot ve srovnání s mletou paprikou. ASTA nám říká jaké množství barvy lze extrahovat.
Vůně a chuť: středně pálivá, zemitá, lehce ovocná, sladká chuť, příjemná exotická vůně
Pálivost: 2 000 - 12 000 SHU
Použití v kuchyni: indická kuchyně, omáčky typu tandoori, vindallo, rogan josh, fazole, marinády, polévky, zeleninová jídla, výborné v kombinaci se sýry a ovocem, do horké čokolády.
Díky intenzivní barvě je často využívána k obarvení pokrmů. Papričky zajistí střední úroveň pikantnosti ve Vašem pokrmu.
Pozitivní účinky:
antibakteriální vlastnosti
pravidelným užíváním chilli podporujete krevní cirkulaci
působí jako analgetikum
detoxikuje střeva
zlepšují náladu, protože zvyšují množství endorfinů a také hladinu sero
Parametry
Druh koření | Chilli |
Hmotnost | 200g |
Výrobce | Profikoření |
Cena 121 Kč v 1 obchodě
Dotazy, recenze a diskuze k Profikoření - Chilli Kashmiri mleté (200g)
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
Potravinářské aroma - broskev 20ml - APerníkové koření Třtinová melasa BlackstrapAroma do potravin 20ml - Čokoládové - Grešík koření Koriandr list 20gKoření vegi vegi 35 g BIO TEREZIA COMPKoření na ryby 20 g BIO PĚKNÝ - UNIMEXKoření grill vegi 35 g BIO TEREZIA COMAroma do potravin 20ml - Švestkové - AGrešík koření Medvědí česnek 15gKoření Sůl Himalájská jedlá růžová 600Vanilkový extrakt 20ml - Decora
Přidat dotaz