Profikoření - Bobkový list mletý (200g) - diskuze
Výrobce: Profikoření
Bobkový list mletý
Použitá část rostliny: listy
Vzhled a barva: sypká bez hrudek, světle zelená do olivovo zelené
Použití v kuchyni: ke kořenění masa, polévek, jídel z jednoho hrnce, bílých omáček, do svíčkové omáčky, do bramborových polévek
Historie a současnost: pochází z malé Asie, v dnešní době se pěstuje v celém středomoří, hlavně v Turecku. Bobkový lsit pochází z keřovitého stromu, Vavřín, symbolizuje nejen kuchyňské koření a léčivou rostlinu, ale také vítězství.
Zdravotní účinky: má stahující účinky a přikládá se na spáleniny, pohmožděniny a podlitiny, a tím se urychlí hojení. Podporuje trávení a působí protizánětlivě. Používá se jako doplněk léčby diabetiků, ve formě čaje, snižuje krevní cukr.
Alergen: může obsahovat stopové množství celeru, hořčice a oxidu siřičitého
Náš tip: skladujte v suchu a chladu při teplotě 25°C a vlhkosti do 75%!
Recept:
Kyselo
5 kusů bobkového listu, kmín, 5 kuliček nového koření, sůl, 20g hladké mouky, 200ml polotučného mléka, 1 vejce, ocet, 500g brambor
Brambory oloupeme a nakrájíme na dílky. Uvaříme je v osolené vodě s kořením do poloměkká. Kuličky nového koření a bobkový list vybereme, brambory zalijeme mlékem (nebo smetanou), do něhož jsme rozšlehali mouku a vejce a za stálého míchání povaříme několik minut. Dochutíme octem.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Použitá část rostliny: listy
Vzhled a barva: sypká bez hrudek, světle zelená do olivovo zelené
Použití v kuchyni: ke kořenění masa, polévek, jídel z jednoho hrnce, bílých omáček, do svíčkové omáčky, do bramborových polévek
Historie a současnost: pochází z malé Asie, v dnešní době se pěstuje v celém středomoří, hlavně v Turecku. Bobkový lsit pochází z keřovitého stromu, Vavřín, symbolizuje nejen kuchyňské koření a léčivou rostlinu, ale také vítězství.
Zdravotní účinky: má stahující účinky a přikládá se na spáleniny, pohmožděniny a podlitiny, a tím se urychlí hojení. Podporuje trávení a působí protizánětlivě. Používá se jako doplněk léčby diabetiků, ve formě čaje, snižuje krevní cukr.
Alergen: může obsahovat stopové množství celeru, hořčice a oxidu siřičitého
Náš tip: skladujte v suchu a chladu při teplotě 25°C a vlhkosti do 75%!
Recept:
Kyselo
5 kusů bobkového listu, kmín, 5 kuliček nového koření, sůl, 20g hladké mouky, 200ml polotučného mléka, 1 vejce, ocet, 500g brambor
Brambory oloupeme a nakrájíme na dílky. Uvaříme je v osolené vodě s kořením do poloměkká. Kuličky nového koření a bobkový list vybereme, brambory zalijeme mlékem (nebo smetanou), do něhož jsme rozšlehali mouku a vejce a za stálého míchání povaříme několik minut. Dochutíme octem.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Druh koření | Bobkový list |
Hmotnost | 200g |
Výrobce | Profikoření |
Cena 64 Kč v 1 obchodě
Dotazy, recenze a diskuze k Profikoření - Bobkový list mletý (200g)
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
Aroma do potravin Citronové - 20ml -Erik Márton Březový cukr 1 kgOchucovací pasta Vanilka 100g - FunCakOchucovací pasta máta 100g - FunCakesAroma do potravin 20ml - Medové - AROCKoření vegi vegi 35 g BIO TEREZIA COMPOchucovací pasta banán 120g - FunCakesGrešík koření Oregáno 20gTřtinová melasa BlackstrapAroma do potravin 20ml - Banánové - ARPotravinářské aroma - kokos 20ml - AROSůl mořská jemná 500 g DANIVAL
Přidat dotaz