Profikoření - Anýz mletý (500g) - diskuze
Výrobce: Profikoření
Anýz mletý
Použitá část rostliny:mletá semínka
Vzhled a barva: sypká, zlatohnědé barvy
Alergeny: může obsahovat stopové množství celeru, hořčice a oxidu siřičitého
Použití v kuchyni:do některých druhů chleba, pečiva, k nakládání řepy, do okurek a červeného zelí, do hruškového a jablečného kompotu, špetka anýzu je vhodná k rybám nebo žampiónům, do kořenících směsí
Historie a současnost: Anýz pochází z Egypta a Sýrie. Pěstuje se na Balkáně, ve Středomoří, v Rusku, ve střední Asii, ve Španělsku, Indii, Turecku, Mexiku, Slovensku a u nás na jižní Moravě. Rostlina Bedrník anýz vyžaduje teplé a slunné polohy. Vedle kmínu je to jedno z nejstarších a nejrozšířenějšího koření.
Zdravotní účinky:V lékařství se využívá hlavně nálev z anýzu. Podporuje vykašlávání a žvýkání anýzu zabraňuje pachu z úst. Zdravě působí i na trávicí trakt. Zvyšuje tvorbu žluče, omezuje plynatost a urychluje trávení. Je vhodný proti střevním katarům a křečím. Anýz je vhodný i pro kojící ženy, podporuje tvorbu mléka. Pozor na předávkování.
Recept:
Štramberské uši
250g cukru, ½ lžičky mletého badyánu, mleté nové koření, 500g hladké mouky, 2 lžíce, medu, ½ lžičky mletého hřebíčku, tuk na vymazání, ½ balíčku mleté skořice, ½ lžičky mletého anýzu, 3 vejce, ½ lžičky jedlé sody, mletý bílý pepř
Ze všech přísad zpracujeme těsto, které necháme odležet v chladnu 24 hodin. Z těsta vyválíme placku silnou 2 až 3 mm. Z placky vykrajujeme větší oválky. Na vymazaném plechu je upečeme. Ještě horké uši stočíme do kornoutků a vložíme do sklenice vychladnout.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Použitá část rostliny:mletá semínka
Vzhled a barva: sypká, zlatohnědé barvy
Alergeny: může obsahovat stopové množství celeru, hořčice a oxidu siřičitého
Použití v kuchyni:do některých druhů chleba, pečiva, k nakládání řepy, do okurek a červeného zelí, do hruškového a jablečného kompotu, špetka anýzu je vhodná k rybám nebo žampiónům, do kořenících směsí
Historie a současnost: Anýz pochází z Egypta a Sýrie. Pěstuje se na Balkáně, ve Středomoří, v Rusku, ve střední Asii, ve Španělsku, Indii, Turecku, Mexiku, Slovensku a u nás na jižní Moravě. Rostlina Bedrník anýz vyžaduje teplé a slunné polohy. Vedle kmínu je to jedno z nejstarších a nejrozšířenějšího koření.
Zdravotní účinky:V lékařství se využívá hlavně nálev z anýzu. Podporuje vykašlávání a žvýkání anýzu zabraňuje pachu z úst. Zdravě působí i na trávicí trakt. Zvyšuje tvorbu žluče, omezuje plynatost a urychluje trávení. Je vhodný proti střevním katarům a křečím. Anýz je vhodný i pro kojící ženy, podporuje tvorbu mléka. Pozor na předávkování.
Recept:
Štramberské uši
250g cukru, ½ lžičky mletého badyánu, mleté nové koření, 500g hladké mouky, 2 lžíce, medu, ½ lžičky mletého hřebíčku, tuk na vymazání, ½ balíčku mleté skořice, ½ lžičky mletého anýzu, 3 vejce, ½ lžičky jedlé sody, mletý bílý pepř
Ze všech přísad zpracujeme těsto, které necháme odležet v chladnu 24 hodin. Z těsta vyválíme placku silnou 2 až 3 mm. Z placky vykrajujeme větší oválky. Na vymazaném plechu je upečeme. Ještě horké uši stočíme do kornoutků a vložíme do sklenice vychladnout.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Druh koření | Anýz |
Forma | mleté |
Hmotnost | 500g |
Výrobce | Profikoření |
Cena 177 Kč v 1 obchodě
Dotazy, recenze a diskuze k Profikoření - Anýz mletý (500g)
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
Aroma do potravin 20ml - Medové - AROCAroma do potravin Lískooříškové - 20Majoránka Potravinářské aroma - hruška 20ml - ARPotravinářské aroma - Cherry 20ml - ARAroma do potravin 20ml - Banánové - ARBřezový cukr 500gGrešík koření Kardamom mletý 20gAroma do potravin - Pomeranč 20ml - ARAroma do potravin 20ml - Švestkové - AAroma do potravin Karamelové - 20mlGrešík koření Grilovací bylinky 40g
Přidat dotaz