Profikoření - Anýz celý (500g)
Výrobce: Profikoření
Anýz celý
Použitá část rostliny: sušené plody
Vzhled a barva: rýhované nažky vejčitého tvaru, barva žlutozelená až šedozelená
Chuť a vůně: aromatická vůně, nasládlá, palčivě kořenná chuť
Použití v kuchyni: do některých druhů chleba, pečiva, k nakládání řepy, do okurek a červeného zelí, do hruškového a jablečného kompotu, špetka anýzu je vhodná k rybám nebo žampiónům, do kořenících směsí
Historie a současnost: Anýz pochází z Egypta a Sýrie. Pěstuje se na Balkáně, ve Středomoří, v Rusku, ve střední Asii, ve Španělsku, Indii, Turecku, Mexiku, Slovensku a u nás na jižní Moravě. Rostlina Bedrník anýz vyžaduje teplé a slunné polohy. Vedle kmínu je to jedno z nejstarších a nejrozšířenějšího koření.
Zdravotní účinky: V lékařství se využívá hlavně nálev z anýzu. Podporuje vykašlávání a žvýkání anýzu zabraňuje pachu z úst. Zdravě působí i na trávicí trakt. Zvyšuje tvorbu žluče, omezuje plynatost a urychluje trávení. Je vhodný proti střevním katarům a křečím. Anýz je vhodný i pro kojící ženy, podporuje tvorbu mléka. Pozor na předávkování.
Zajímavost: Díky své aromatické vůni a kořenité nasládlé chuti, by neměl ve Vaší kuchyni chybět!
Recept:
Anýzové sušenky
200g hladké mouky, 120g rostlinného tuk, 120g moučkového cukru, 1 vejce, 1 lžíce tlučeného anýuz, nasekané arašídy
Z mouky, tuku, vejce, cukru a tlučeného anýzu zpracujeme těsto, které necháme hodinu na chladném místě odpočinout. Potom ho na pomoučeném vále vyválíme na tloušťku asi 3 mm a vykrajujeme formičkami různé tvary. Povrch potřeme vejcem, posypeme nasekanými arašídy, poklademe na vymazaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Použitá část rostliny: sušené plody
Vzhled a barva: rýhované nažky vejčitého tvaru, barva žlutozelená až šedozelená
Chuť a vůně: aromatická vůně, nasládlá, palčivě kořenná chuť
Použití v kuchyni: do některých druhů chleba, pečiva, k nakládání řepy, do okurek a červeného zelí, do hruškového a jablečného kompotu, špetka anýzu je vhodná k rybám nebo žampiónům, do kořenících směsí
Historie a současnost: Anýz pochází z Egypta a Sýrie. Pěstuje se na Balkáně, ve Středomoří, v Rusku, ve střední Asii, ve Španělsku, Indii, Turecku, Mexiku, Slovensku a u nás na jižní Moravě. Rostlina Bedrník anýz vyžaduje teplé a slunné polohy. Vedle kmínu je to jedno z nejstarších a nejrozšířenějšího koření.
Zdravotní účinky: V lékařství se využívá hlavně nálev z anýzu. Podporuje vykašlávání a žvýkání anýzu zabraňuje pachu z úst. Zdravě působí i na trávicí trakt. Zvyšuje tvorbu žluče, omezuje plynatost a urychluje trávení. Je vhodný proti střevním katarům a křečím. Anýz je vhodný i pro kojící ženy, podporuje tvorbu mléka. Pozor na předávkování.
Zajímavost: Díky své aromatické vůni a kořenité nasládlé chuti, by neměl ve Vaší kuchyni chybět!
Recept:
Anýzové sušenky
200g hladké mouky, 120g rostlinného tuk, 120g moučkového cukru, 1 vejce, 1 lžíce tlučeného anýuz, nasekané arašídy
Z mouky, tuku, vejce, cukru a tlučeného anýzu zpracujeme těsto, které necháme hodinu na chladném místě odpočinout. Potom ho na pomoučeném vále vyválíme na tloušťku asi 3 mm a vykrajujeme formičkami různé tvary. Povrch potřeme vejcem, posypeme nasekanými arašídy, poklademe na vymazaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Hmotnost | 500g |
Výrobce | Profikoření |
Cena 164 Kč v 1 obchodě
Obchody, které prodávají Profikoření - Anýz celý (500g)
Zobrazit historii ceny Profikoření - Anýz celý (500g)
Historie nejnižsí ceny Profikoření - Anýz celý (500g). Porovnání obchodů, které prodávají Profikoření - Anýz celý (500g).
Sůl mořská jemná 500 g DANIVALPotravinářské aroma - broskev 20ml - AVanilkový extrakt 20ml - DecoraVanilkový extrakt - vanilka 20ml - ARAroma do potravin Karamelové - 20mlPotravinářské aroma - Griotte 20ml - AGrešík koření Medvědí česnek 15gAroma do potravin 20ml - Čokoládové - Koření vegi vegi 35 g BIO TEREZIA COMPKoření herba vegi 35 g BIO TEREZIA COMGrešík koření Skořice mletá 30gAroma do potravin 20ml - Banánové - AR