Profikoření - Agar 850 (500g)
Výrobce: Profikoření
Agar 850, mořské řasy, prášek - E406
Agar označovaný také jako agar-agar nebo kanten, je přírodní čistě rostlinný polysacharid vyskytující se v červených mořských řasách v oblasti Japonska, Indie a Nového Zélandu.
Díky své vysoké želírující schopnosti se používá jako náhražka želatiny. Rozpouští se při teplotě 85°C a narozdíl od želatiny tuhne již při 40°C, není tedy nutné výsledný produkt dávat do lednice.
Agar vzniká povařením mořské řasy tengusa, vzniklý vývar má po vychlazení gelovitou konzistenci až nakonec ztuhne. Vzniklá hmota se suší, krájí a mele na výsledný prášek.
Vzhled a barva: bílý, lehce nažloutlý prášek.
Složení: 100% mořské řasy
Výsledný gel
Vzhled a barva výsledného gelu: průhledný, čirý gel
Vůně a chuť: bez chuti a bez zápachu
Síla gelu: 880 g/cm2
Dávkování:
4g - 15g agaru na 1 litr vody dle požadované pevnosti výrobku. Agar zamícháme do studené vody a přivedeme k varu na 3-5 minut.
Stejně jako želatina tak i agar netuhne za přítomnosti enzymů z čerstvého ovoce, jako je kiwi, papája, ananas, mango či broskve. Raději je nepoužívejte čerstvé ale kompotované.
Pozitivní účinky:
je bohatým zdrojem vápníku, jódu a železa a kyseliny listové
z výživovýho hlediska je agar rozpustná vláknina
Agar označovaný také jako agar-agar nebo kanten, je přírodní čistě rostlinný polysacharid vyskytující se v červených mořských řasách v oblasti Japonska, Indie a Nového Zélandu.
Díky své vysoké želírující schopnosti se používá jako náhražka želatiny. Rozpouští se při teplotě 85°C a narozdíl od želatiny tuhne již při 40°C, není tedy nutné výsledný produkt dávat do lednice.
Agar vzniká povařením mořské řasy tengusa, vzniklý vývar má po vychlazení gelovitou konzistenci až nakonec ztuhne. Vzniklá hmota se suší, krájí a mele na výsledný prášek.
Vzhled a barva: bílý, lehce nažloutlý prášek.
Složení: 100% mořské řasy
Výsledný gel
Vzhled a barva výsledného gelu: průhledný, čirý gel
Vůně a chuť: bez chuti a bez zápachu
Síla gelu: 880 g/cm2
Dávkování:
4g - 15g agaru na 1 litr vody dle požadované pevnosti výrobku. Agar zamícháme do studené vody a přivedeme k varu na 3-5 minut.
Stejně jako želatina tak i agar netuhne za přítomnosti enzymů z čerstvého ovoce, jako je kiwi, papája, ananas, mango či broskve. Raději je nepoužívejte čerstvé ale kompotované.
Pozitivní účinky:
je bohatým zdrojem vápníku, jódu a železa a kyseliny listové
z výživovýho hlediska je agar rozpustná vláknina
Parametry
Hmotnost | 500g |
Výrobce | Profikoření |
Cena 544 Kč v 1 obchodě
Obchody, které prodávají Profikoření - Agar 850 (500g)
Zobrazit historii ceny Profikoření - Agar 850 (500g)
Historie nejnižsí ceny Profikoření - Agar 850 (500g). Porovnání obchodů, které prodávají Profikoření - Agar 850 (500g).
Gelatina Plus cps.360MedPharma Beta karoten 25 000 m.j. tobPangamin Bifi tbl.200 sáčekRAKYTNÍČEK multivitaminové želatinky s7 Day Sugar Detox 14 kapslíSTRUNECKÁ Trio B - kombinace vitaminů Nutrend Multivitamin Compressed Caps 6Revital Multi Pomeranč šumivé tablety VITAR Revital C vitamin 500 mg Lesní jGENERICA S.R.O. | Vitamin E Generica Allnature Kelp prášek BIO 100 gDiochi CDF 80 kapslí