Profikoření - Agar 850 (20g)
Výrobce: Profikoření
Agar 850, mořské řasy, prášek - E406
Agar označovaný také jako agar-agar nebo kanten, je přírodní čistě rostlinný polysacharid vyskytující se v červených mořských řasách v oblasti Japonska, Indie a Nového Zélandu.
Díky své vysoké želírující schopnosti se používá jako náhražka želatiny. Rozpouští se při teplotě 85°C a narozdíl od želatiny tuhne již při 40°C, není tedy nutné výsledný produkt dávat do lednice.
Agar vzniká povařením mořské řasy tengusa, vzniklý vývar má po vychlazení gelovitou konzistenci až nakonec ztuhne. Vzniklá hmota se suší, krájí a mele na výsledný prášek.
Vzhled a barva: bílý, lehce nažloutlý prášek.
Složení: 100% mořské řasy
Výsledný gel
Vzhled a barva výsledného gelu: průhledný, čirý gel
Vůně a chuť: bez chuti a bez zápachu
Síla gelu: 880 g/cm2
Dávkování:
4g - 15g agaru na 1 litr vody dle požadované pevnosti výrobku. Agar zamícháme do studené vody a přivedeme k varu na 3-5 minut.
Stejně jako želatina tak i agar netuhne za přítomnosti enzymů z čerstvého ovoce, jako je kiwi, papája, ananas, mango či broskve. Raději je nepoužívejte čerstvé ale kompotované.
Pozitivní účinky:
je bohatým zdrojem vápníku, jódu a železa a kyseliny listové
z výživovýho hlediska je agar rozpustná vláknina
Agar označovaný také jako agar-agar nebo kanten, je přírodní čistě rostlinný polysacharid vyskytující se v červených mořských řasách v oblasti Japonska, Indie a Nového Zélandu.
Díky své vysoké želírující schopnosti se používá jako náhražka želatiny. Rozpouští se při teplotě 85°C a narozdíl od želatiny tuhne již při 40°C, není tedy nutné výsledný produkt dávat do lednice.
Agar vzniká povařením mořské řasy tengusa, vzniklý vývar má po vychlazení gelovitou konzistenci až nakonec ztuhne. Vzniklá hmota se suší, krájí a mele na výsledný prášek.
Vzhled a barva: bílý, lehce nažloutlý prášek.
Složení: 100% mořské řasy
Výsledný gel
Vzhled a barva výsledného gelu: průhledný, čirý gel
Vůně a chuť: bez chuti a bez zápachu
Síla gelu: 880 g/cm2
Dávkování:
4g - 15g agaru na 1 litr vody dle požadované pevnosti výrobku. Agar zamícháme do studené vody a přivedeme k varu na 3-5 minut.
Stejně jako želatina tak i agar netuhne za přítomnosti enzymů z čerstvého ovoce, jako je kiwi, papája, ananas, mango či broskve. Raději je nepoužívejte čerstvé ale kompotované.
Pozitivní účinky:
je bohatým zdrojem vápníku, jódu a železa a kyseliny listové
z výživovýho hlediska je agar rozpustná vláknina
Parametry
Hmotnost | 20g |
Výrobce | Profikoření |
Cena 52 Kč v 1 obchodě
Obchody, které prodávají Profikoření - Agar 850 (20g)
Zobrazit historii ceny Profikoření - Agar 850 (20g)
Historie nejnižsí ceny Profikoření - Agar 850 (20g). Porovnání obchodů, které prodávají Profikoření - Agar 850 (20g).
GymBeam RunCollg Collagen 500 g strawbBrusinky lyofilizované 100 g WolfberryLichořeřišnice větší 50ml Orig.bylin.kTOPVET Lipový květ sirup - farmářský 3Allicor Forte česnek tbl.60+C+E+P+BETAAphrodisia V pro muže 60 kapslíGymBeam RunCollg Collagen 500 g - oranDraslík tbl.60Cetebe IMMUNITY Forte 60 kapslíQuixx soft nosní sprej 30 mlUrologica probiakut Generica cps. 30GymBeam Chelated magnesium 90 kaps