Profikoření - Adžika (500g) - diskuze
Výrobce: Profikoření
Adžika
Vzhled a barva: sypká kořenící směs tmavě červené až karmínové barvy
Složení: sůl, směs koření (česnek, sladká paprika, saturejka, chilli, kopr, bobkový list, bazalka, majoránka, petržel, koriandr, máta).
Použití v kuchyni: vhodná k rýžovým, zeleninovým i masovým pokrmům. Přísada ke grilování masa (kuře, ryby, šašlik), do mletých mas, k dušeným a pečeným masům, ochucovadlo drůbeže, jehněčího masa, gulášů, ale díky své aromatické chuti je vhodná i k vegetariánským pokrmům. Především jídla z patizonu, lilku nebo luštěnin.
Historie a současnost: pochází z Kavkazu a Gruzie, kde se používá především jako pasta nebo hořčice. Velkou pochoutkou je také v Rusku. Do mnoha dalších zemí se adžika dostala spíše jako drcený prášek.
Náš tip: kořenící směs adžika je výborným ochucovadlem grilovaných mas, zaručeně vyzkoušejte!
Recept:
Kuřecí kousky s adžikou
2-3 kuřecí prsa, 2 cibule, 4 rajčata, 2 zelené papriky, koření adžika, smetana, olej
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme ve škrobové moučce. Orestujeme na oleji a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme pokrájená spařená rajčata a zelenou papriku. Přidáme koření adžika, smetanu a necháme krátce povařit.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Vzhled a barva: sypká kořenící směs tmavě červené až karmínové barvy
Složení: sůl, směs koření (česnek, sladká paprika, saturejka, chilli, kopr, bobkový list, bazalka, majoránka, petržel, koriandr, máta).
Použití v kuchyni: vhodná k rýžovým, zeleninovým i masovým pokrmům. Přísada ke grilování masa (kuře, ryby, šašlik), do mletých mas, k dušeným a pečeným masům, ochucovadlo drůbeže, jehněčího masa, gulášů, ale díky své aromatické chuti je vhodná i k vegetariánským pokrmům. Především jídla z patizonu, lilku nebo luštěnin.
Historie a současnost: pochází z Kavkazu a Gruzie, kde se používá především jako pasta nebo hořčice. Velkou pochoutkou je také v Rusku. Do mnoha dalších zemí se adžika dostala spíše jako drcený prášek.
Náš tip: kořenící směs adžika je výborným ochucovadlem grilovaných mas, zaručeně vyzkoušejte!
Recept:
Kuřecí kousky s adžikou
2-3 kuřecí prsa, 2 cibule, 4 rajčata, 2 zelené papriky, koření adžika, smetana, olej
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme ve škrobové moučce. Orestujeme na oleji a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme pokrájená spařená rajčata a zelenou papriku. Přidáme koření adžika, smetanu a necháme krátce povařit.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Hmotnost | 500g |
Výrobce | Profikoření |
Cena 144 Kč v 1 obchodě
Dotazy, recenze a diskuze k Profikoření - Adžika (500g)
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
Potravinářské aroma - broskev 20ml - APerníkové koření Grešík koření Kardamom mletý 20gAroma do potravin 20ml - Brandy - AROCAroma do potravin 20ml - Medové - AROCAroma do potravin 20ml - višňové - AROErik Márton Březový cukr 1 kgOchucovací pasta banán 120g - FunCakesAroma do potravin Karamelové - 20mlBřezový cukr 500gAroma do potravin - Pomeranč 20ml - ARAroma do potravin 20ml - Švestkové - A
Přidat dotaz