Prémiový extra panenský olivový olej Frantoio Biologico - diskuze
Výrobce: Fattoria Ramerino
Extra panenský olivový olej Frantoio
Frantoio je nejznámější italská olivová odrůda. Pěstuje se nejen v Itálii, ale také v severní Africe, Austrálii, Argentině a Kalifornii. Odrůda je samosprašná s vysokou produktivitou. Olivový olej Frantoio lze obecně charakterizovat jako velmi ovocný s nádhernou vůní. Kromě toho, že je olej extrémně ovocný, má také nádech zeleného jablka s vůní zelených listů a trávy, jemnou hořkostí a štiplavější chutí, i když pocit, který tento olivový olej zanechává, je spíše sladký s mandlovou příchutí.
Extra panenský olivový olej z farmy Fattoria Ramerino je středně ovocný s tóny artyčoku a zelených mandlí. Hořkost je jemná a harmonická. Skvěle se hodí k pokrmům, kde olivový olej hraje prim, jako je tradiční fettunta (toskánský česnekový chléb), anebo se syrovou zeleninou v tzv. pinzimonio, což je směs olivového oleje se špetkou soli a mletého černého pepře, s přidáním několika kapek balsamica. Syrovou sezónní zeleninu nakrájíte na proužky nebo kolečka a máčíte do této směsi. Jednoduché, rychlé, barevné, zdravé,…prostě úchvatné! Ale pozor, výsledná chuť závisí na kvalitě všech surovin!
Extra panenský olivový olej odrůdy Frantoio se skvěle hodí také k pokrmům s výraznější chutí jako je toskánská ribollita (guláš z fazolí cannelloni a zeleniny) nebo obecně ke všem pokrm?
Frantoio je nejznámější italská olivová odrůda. Pěstuje se nejen v Itálii, ale také v severní Africe, Austrálii, Argentině a Kalifornii. Odrůda je samosprašná s vysokou produktivitou. Olivový olej Frantoio lze obecně charakterizovat jako velmi ovocný s nádhernou vůní. Kromě toho, že je olej extrémně ovocný, má také nádech zeleného jablka s vůní zelených listů a trávy, jemnou hořkostí a štiplavější chutí, i když pocit, který tento olivový olej zanechává, je spíše sladký s mandlovou příchutí.
Extra panenský olivový olej z farmy Fattoria Ramerino je středně ovocný s tóny artyčoku a zelených mandlí. Hořkost je jemná a harmonická. Skvěle se hodí k pokrmům, kde olivový olej hraje prim, jako je tradiční fettunta (toskánský česnekový chléb), anebo se syrovou zeleninou v tzv. pinzimonio, což je směs olivového oleje se špetkou soli a mletého černého pepře, s přidáním několika kapek balsamica. Syrovou sezónní zeleninu nakrájíte na proužky nebo kolečka a máčíte do této směsi. Jednoduché, rychlé, barevné, zdravé,…prostě úchvatné! Ale pozor, výsledná chuť závisí na kvalitě všech surovin!
Extra panenský olivový olej odrůdy Frantoio se skvěle hodí také k pokrmům s výraznější chutí jako je toskánská ribollita (guláš z fazolí cannelloni a zeleniny) nebo obecně ke všem pokrm?
Parametry
| Acidita | 0,26% |
| Aroma | nádherná vůně s tóny artyčoku, zeleného |
| Certifikace BIO | ano |
| Chuť | středně intenzivní ovocná chuť s tóny ze |
| Dovozce | OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Z |
| Druh oleje | olivový extra panenský |
| Dárkové balení | ne |
| Intenzita chutě | střední |
| Objem | 500 ml |
| Odrůda | Frantoio |
| Polyfenoly | 522 mg/kg |
| Produkt | olej |
| Region | Toskánsko |
| Skladování | skladujte v suchu, chraňte před teplem a |
| Sklizeň | říjen 2024 (prémiová kvalita "First |
| Typ oleje | jednodruhový |
| Výrobce | FATTORIA RAMERINO Societá Agricola S.R.L |
| Výživové údaje na 100 ml | energie 3404 kJ/828 kcal, Tuky 92 g, z t |
| Země původu | Itálie |
| Způsob zpracování | lisovaný za studena, výběrová jakost oli |
Cena 799 Kč v 1 obchodě
Dotazy, recenze a diskuze k Prémiový extra panenský olivový olej Frantoio Biologico
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
LAVEKAN 80MG měkké tobolky 14
ELITPHITO Rakytníkový olej 100% 200 ml
Škrob kukuřičný bez lepku 200 g GUST
Agar 500g - Cake Masters
Agar 50g - Cake Masters
Želatina ve spreji 125 ml - Decora
MASTODYNON POR GTT SOL 1X50ML
Sensas Projímadlo Coco Belge 1kg
Dr.Oetker Krtkův dort
Valdemar Grešík Grešík Gulášové koření
Valdemar Grešík Grešík Dárková sada Do
Pyré 100% Tropical 1l - Bonne - Bonne

























Přidat dotaz