Kyselina citronová 100 g
Výrobce: FermiHill
EAN: 0769503771816
Činidlo upravující kyselost (acidulant). Používá se pro zvýraznění chuti a jako sekvestrační činidlo (váže ionty kovů), působí synergicky ve směsích antioxidantů. U vína dávkování individuální dle potřeby. Je limitováno vinařským zákonem.
Kyselina citronová ve víně
Kromě zvýšení kyselosti může být použita jako preventivní ochrana vína proti železitým zákalům, hrozí ale rozklad bakteriemi mléčného kvašení na kyselinu octovou, je proto vhodné kombinovat s SO2. Dávkuje se individuálně - je limitováno vinařským zákonem (max. 1 g/hl).
Použití
V potravinách (díky schopnosti regulovat jejich kyselost a zásaditost) má mnohostranné využití. Zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní, proto se používá i jako konzervant. V tucích a olejích zabraňuje žluknutí a nežádoucí změny barvy a působí zde jako andioxidant. Nalezneme ji hlavně v nealkoholických nápojích, džusech, víně, tucích, instantních nápojích, v marmeládě, kandovaném a mraženém ovoci, mražených mléčných výrobcích, v sýrových pomazánkách, majonéze, v salátovém dresingu a mnoha dalších potravinách. Kyselinu citronovou nalezneme také v kosmetice, farmaceutických výrobcích a v chemické výrobě. Kyselina citrónová je mnohostranná, obzvláště jako universální odvápňovač, použitelný, cenově dostupný a nejedovatý domácí prostře
Kyselina citronová ve víně
Kromě zvýšení kyselosti může být použita jako preventivní ochrana vína proti železitým zákalům, hrozí ale rozklad bakteriemi mléčného kvašení na kyselinu octovou, je proto vhodné kombinovat s SO2. Dávkuje se individuálně - je limitováno vinařským zákonem (max. 1 g/hl).
Použití
V potravinách (díky schopnosti regulovat jejich kyselost a zásaditost) má mnohostranné využití. Zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní, proto se používá i jako konzervant. V tucích a olejích zabraňuje žluknutí a nežádoucí změny barvy a působí zde jako andioxidant. Nalezneme ji hlavně v nealkoholických nápojích, džusech, víně, tucích, instantních nápojích, v marmeládě, kandovaném a mraženém ovoci, mražených mléčných výrobcích, v sýrových pomazánkách, majonéze, v salátovém dresingu a mnoha dalších potravinách. Kyselinu citronovou nalezneme také v kosmetice, farmaceutických výrobcích a v chemické výrobě. Kyselina citrónová je mnohostranná, obzvláště jako universální odvápňovač, použitelný, cenově dostupný a nejedovatý domácí prostře
Cena 15 Kč v 1 obchodě
Obchody, které prodávají Kyselina citronová 100 g
Zobrazit historii ceny Kyselina citronová 100 g
Historie nejnižsí ceny Kyselina citronová 100 g. Porovnání obchodů, které prodávají Kyselina citronová 100 g.
Cukr třtinový 500 g COUNTRY LIFEOchucovací pasta máta 100g - FunCakesWOLFBERRY Agar 30 gGrešík koření Garam Masala 30gPotravinářské aroma - hruška 20ml - ARAroma do potravin - Pomeranč 20ml - ARPotravinářské aroma - Cherry 20ml - ARVanilkový extrakt 20ml - DecoraGrešík koření Kardamom mletý 20gKoření Česnek granulovaný 30gAroma do potravin 20ml - Brandy - AROCPotravinářské aroma - kokos 20ml - ARO