Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - Bednářová Jaroslava
Výrobce: Fortuna Libri
EAN: 9788075461735
Výrobní číslo: 9788075461735
Když se prolne svět starých apatykářů a lékařů se světem kuchařů, přidají se k nim botanici a mistři malíři, vznikne kniha pro radost všem dnešním zvídavým mlsounům a ctitelům říše rostlin.\r
\r
Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék – dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná.\r
\r
Tak může někoho překvapit, že\r
– bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce;\r
– meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář „škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují“, jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře;\r
– chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová;\r
– jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a součást méně obvyklých špenátů.\r
\r
Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék – dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná.\r
\r
Tak může někoho překvapit, že\r
– bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce;\r
– meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář „škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují“, jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře;\r
– chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová;\r
– jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a součást méně obvyklých špenátů.\r
Parametry
Autor | Jaroslava Bednářová; Bednářová Jaroslava |
Druh | 320 x 240 |
ISBN | 978-80-7546-173-5 |
Jazyk | český; česky; Česky |
NOVINKA | 0 |
Nakladatelství | Nakladatelství; Fortuna Libri |
Počet stran | 328 |
Rok vydania | 2018 |
Rok vydání | Rok vydání; 2018 |
Typ | Typ |
Vazba | vázaná; pevná |
Žánr | Žánr; Naučná |
Cena od 313 Kč - 429 Kč v 7 obchodech
Obchody, které prodávají Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - Bednářová Jaroslava
Zobrazit historii ceny Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - Bednářová Jaroslava
Historie nejnižsí ceny Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - Bednářová Jaroslava. Porovnání obchodů, které prodávají Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - Bednářová Jaroslava.
Lili a Vili 1 - Matematické hry pro 1.Dítě BožíBRATRŠOVSKÁ ZDENA, HRDLIČKA FRANTIŠEK Stírací mapa Vysoké Tatry DeluxeGramatika súčasnej francúzštinyEseje o lidských duších a společnosti Jan Špáta - Martin ŠtollMFP Omalovánky Lada A5 - Bajky - 53005Project Fourth Edition 1 WorkbookRůže z JerichaMoje omalovánka Nákladní auta a bagryInterkulturní vojna a mír - kolektiv a