Džem meruňkový extra speciální 215g - Grešík
Výrobce: Grešík
EAN: 8595122315603
Složení: mango, třtinový cukr, želírovací prostředek citrusový pektin
Skladujte v suchu při teplotě 0 - 28 °C.Nevystavujte přímému slunečnímu záření.Po otevření skladujte v chladničce do 10 °C a do týdne spotřebujte!
Balení: 220 g
Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 %. Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem.
Výroba džemu:
Džem lze snadno připravit téměř z jakéhokoliv ovoce. Příprava je velmi jednoduchá. Ovoce omyjeme, případně odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Poté smícháme s cukrem nebo s cukrem a komerčním želírovacím přípravkem, uvedeme směs k varu a vaříme, dokud nezhoustne (s komerčními želírovacími přípravky cca za 5 minut). Ještě před naplněním džemu do sklenic bychom měli provést tzv. želírovací zkoušku. To znamená, že horký džem kápneme na talířek a pokud vzorek džemu ztuhne (cca za 5 min), znamená to, že ztuhne i zbytek džemu nebo marmelády. Pokud si přejeme, aby hmota ztuhla více, zamícháme do horké směsi kyselinu citrónovou (1 - 2 zarovnané lžičky). Poté želírovací zkoušku opakujeme. Z uvařeného džemu je také před plněním do sklenic dobré sebrat
Skladujte v suchu při teplotě 0 - 28 °C.Nevystavujte přímému slunečnímu záření.Po otevření skladujte v chladničce do 10 °C a do týdne spotřebujte!
Balení: 220 g
Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 %. Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem.
Výroba džemu:
Džem lze snadno připravit téměř z jakéhokoliv ovoce. Příprava je velmi jednoduchá. Ovoce omyjeme, případně odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Poté smícháme s cukrem nebo s cukrem a komerčním želírovacím přípravkem, uvedeme směs k varu a vaříme, dokud nezhoustne (s komerčními želírovacími přípravky cca za 5 minut). Ještě před naplněním džemu do sklenic bychom měli provést tzv. želírovací zkoušku. To znamená, že horký džem kápneme na talířek a pokud vzorek džemu ztuhne (cca za 5 min), znamená to, že ztuhne i zbytek džemu nebo marmelády. Pokud si přejeme, aby hmota ztuhla více, zamícháme do horké směsi kyselinu citrónovou (1 - 2 zarovnané lžičky). Poté želírovací zkoušku opakujeme. Z uvařeného džemu je také před plněním do sklenic dobré sebrat
Parametry
- z toho cukry | 40,7 g |
Alergeny | 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Bílkoviny | 0,5 g |
Energie | 730 kJ/175 kcal |
Kategorie produktu | Bez laktózy |
Sacharidy | 41,4 g |
Sůl | 0,01 g |
Tuky | 0,1 g |
Výživové údaje na 100 gramů: |
Cena od 60 Kč - 76 Kč v 3 obchodech
Obchody, které prodávají Džem meruňkový extra speciální 215g - Grešík
Zobrazit historii ceny Džem meruňkový extra speciální 215g - Grešík
Historie nejnižsí ceny Džem meruňkový extra speciální 215g - Grešík. Porovnání obchodů, které prodávají Džem meruňkový extra speciální 215g - Grešík.
Čaj Štěstí 27 g BIO SONNENTORMEGA Dětský čaj broskev a citrón 20x2gSonnentor Děkuji - bylinný čaj BIOČaj Třezalka sypaný 60 g BIO SONNENTORSonnentor Bio Sluneční pozdrav porc. dBylinný čaj pro diabetiky se skořicí 2Grešík koření Bruschetta 30gMateřídouška 20x1g FytopharmaAhmad Tea Tea chest four porcovaný čajČaj Kopřiva sypaný 50 g BIO SONNENTORMegafyt Nať máty peprné 50gČaj Dobré ráno 27 g BIO SONNENTOR