Džem Jahodový extra Speciální 200g - Grešík - diskuze
Výrobce: Grešík
EAN: 8595122315702
Složení: jahody, třtinový cukr, želírovací prostředek citrusový pektin
Skladujte v suchu při teplotě 0 - 28 °C.Nevystavujte přímému slunečnímu záření.Po otevření skladujte v chladničce do 10 °C a do týdne spotřebujte!
Balení: 200 g
Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 %. Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem.
Výroba džemu:
Džem lze snadno připravit téměř z jakéhokoliv ovoce. Příprava je velmi jednoduchá. Ovoce omyjeme, případně odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Poté smícháme s cukrem nebo s cukrem a komerčním želírovacím přípravkem, uvedeme směs k varu a vaříme, dokud nezhoustne (s komerčními želírovacími přípravky cca za 5 minut). Ještě před naplněním džemu do sklenic bychom měli provést tzv. želírovací zkoušku. To znamená, že horký džem kápneme na talířek a pokud vzorek džemu ztuhne (cca za 5 min), znamená to, že ztuhne i zbytek džemu nebo marmelády. Pokud si přejeme, aby hmota ztuhla více, zamícháme do horké směsi kyselinu citrónovou (1 - 2 zarovnané lžičky). Poté želírovací zkoušku opakujeme. Z uvařeného džemu je také před plněním do sklenic dobré sebr
Skladujte v suchu při teplotě 0 - 28 °C.Nevystavujte přímému slunečnímu záření.Po otevření skladujte v chladničce do 10 °C a do týdne spotřebujte!
Balení: 200 g
Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 %. Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem.
Výroba džemu:
Džem lze snadno připravit téměř z jakéhokoliv ovoce. Příprava je velmi jednoduchá. Ovoce omyjeme, případně odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Poté smícháme s cukrem nebo s cukrem a komerčním želírovacím přípravkem, uvedeme směs k varu a vaříme, dokud nezhoustne (s komerčními želírovacími přípravky cca za 5 minut). Ještě před naplněním džemu do sklenic bychom měli provést tzv. želírovací zkoušku. To znamená, že horký džem kápneme na talířek a pokud vzorek džemu ztuhne (cca za 5 min), znamená to, že ztuhne i zbytek džemu nebo marmelády. Pokud si přejeme, aby hmota ztuhla více, zamícháme do horké směsi kyselinu citrónovou (1 - 2 zarovnané lžičky). Poté želírovací zkoušku opakujeme. Z uvařeného džemu je také před plněním do sklenic dobré sebr
Parametry
- z toho cukry | 36,4 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,0 g |
Alergeny | 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Bílkoviny | 0,6 g |
Energie | 679 kJ/162 kcal |
Kategorie produktu | Bez laktózy |
Sacharidy | 37,7 g |
Tuky | 0,3 g |
Výživové údaje na 100 gramů: |
Cena od 65 Kč - 93 Kč v 3 obchodech
Dotazy, recenze a diskuze k Džem Jahodový extra Speciální 200g - Grešík
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
Dr.Popov Čaj Rednal n.s.20x1.5gLEROS BABY Dětský čaj Jahůdka n.s.20x2Apotheke Ostropestřec mariánský plod sGrešík Ovocný čaj Švestkový podzimApotheke Rooibos čaj 20x1.5g n.s.Čaj Velikonoční zajíček bylinná směs pMegafyt Ovocný Zázvor s medem a citrónSonnentor Máta peprná bio syp. 50gApotheke Třezalka tečkovaná - nať sypaApotheke BIO Těhotné ženy čaj nál.sáčkČaj Veselé Velikonoce 27 g BIO SONNENTČajová konvice Tescoma corona 2,0 l
Přidat dotaz