SledujCenu.cz - průvodce online nakupováním

Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970 - Martin Franc - diskuze

Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970 - Martin Franc
0
0 hodnocení

Výrobce: Academia

EAN: 9788020036056

Výrobní číslo: 9788020036056

Publikace přináší celkový pohled na dějiny výživy a stravování od poválečné bídy a přísného přídělového systému až po velký rozmach české haute cuisine na konci šedesátých let. Autor se zaměřil jak na domácí vaření, tak stravování v restauracích i v jídelnách. Ukazuje, jak se utvářely ceny potravin a co lidé vnímali jako luxus. Zkoumá nejrůznější aspekty ovlivňující stravovací návyky a zaměřuje se i na dobovou propagaci zdravé výživy a na prosazování inspirací ze zahraničí. Problematiku zasazuje do širokého kontextu kulturních, sociálních, hospodářských, ale i politických dějin. Dozvíte se, jak se u nás konzumovalo velrybí maso, co rád jídal Antonín Zápotocký, jak se v padesátých letech přejmenovalo tournedos Rossini, jak se sháněla čočka a játra i jak se bojovalo proti obezitě.

Parametry

AutorMartin Franc
Jazykčeský; česky
NakladatelstvíAcademia
Počet stran736
Rok vydania2025
Rok vydání2024
Vazbavázaná
jazykcs
ŽánrŽánr

Cena od 673 Kč - 855 Kč v 6 obchodech

Dotazy, recenze a diskuze k Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970 - Martin Franc

Přidat dotaz

Přidat rezenci, hodnocení

Přidat dotaz

Přidat rezenci, hodnocení

  • Související položky