Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970 - Martin Franc - diskuze
Výrobce: Academia
EAN: 9788020036056
Výrobní číslo: 9788020036056
Publikace přináší celkový pohled na dějiny výživy a stravování od poválečné bídy a přísného přídělového systému až po velký rozmach české haute cuisine na konci šedesátých let. Autor se zaměřil jak na domácí vaření, tak stravování v restauracích i v jídelnách. Ukazuje, jak se utvářely ceny potravin a co lidé vnímali jako luxus. Zkoumá nejrůznější aspekty ovlivňující stravovací návyky a zaměřuje se i na dobovou propagaci zdravé výživy a na prosazování inspirací ze zahraničí. Problematiku zasazuje do širokého kontextu kulturních, sociálních, hospodářských, ale i politických dějin. Dozvíte se, jak se u nás konzumovalo velrybí maso, co rád jídal Antonín Zápotocký, jak se v padesátých letech přejmenovalo tournedos Rossini, jak se sháněla čočka a játra i jak se bojovalo proti obezitě.
Parametry
| Autor | Martin Franc |
| Jazyk | český; česky |
| Nakladatelství | Academia |
| Počet stran | 736 |
| Rok vydania | 2025 |
| Rok vydání | 2024 |
| Vazba | vázaná |
| jazyk | cs |
| Žánr | Žánr |
Cena od 673 Kč - 855 Kč v 6 obchodech
Dotazy, recenze a diskuze k Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970 - Martin Franc
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
Mondrian
- Düchting Hajo
Dielo XII Preklady 1 - Milan Rúfus
Jungmann Jan: Smíchov - Město Za Újezd
Toulky českou minulostí 2 - Od časů Př
Trendológia
Centrálny nervový systém
Mary Poppinsová - audiokniha na CD
Vlčí mak
Běguni
Latitudes 1 Pracovní sešit - Yves Lois
Súčasný slovník cudzích slov pre školy
Vzpomínání od myslivecké plotny

























Přidat dotaz