Chemie na talíři, Dvořák Ondřej - diskuze
Výrobce: GRADA
EAN: 9788027145393
Výrobní číslo: 9788027128815
„Nikdy nevěř chemikovi, který neumí vařit.“ Co se stane, když pustíte do kuchyně někoho, kdo se vyzná v chemii? Bude výsledkem chutné jídlo, nebo exploze? V případě Ondřeje Dvořáka vám garantujeme to první, a nádavkem dostanete ještě obrovské množství překvapivých, zábavných, zajímavých a fundovaných informací o tom, jaké chemické a fyzikální procesy jsou odpovědné za středně propečený hovězí steak, omamnou vůni smaženého řízku, křupavou zeleninu, nadýchaný popcorn nebo tu nejlepší domácí zmrzlinu… vzorce ještě nikdy nebyly tak přístupné a zábavné!Držíte v rukou knihu, která nabízí skutečně pestré čtení. Výklad o chemických vlastnostech základních potravin jako cukr, mléko, máslo, maso či voda vystřídá exkurz do zákoutí mongolské kuchyně. Od popisu principu vnímání chutí se dostaneme k tomu, proč jsou některé papričky opravdu hodně pálivé, dozvíme se, za co je v kuchyni odpovědná Maillardova reakce a jen tak mimochodem se naučíme, jak připravit steak podle našich představ. I taková totiž může být chemie: skutečně praktická věda, úzce propojená s našimi každodenními životy.
Parametry
| Autor | Ondřej Dvořák |
| Jazyk | český |
| Počet stran | 208 |
| Rok vydania | 2021 |
Cena od 288 Kč - 288 Kč v 2 obchodech
Dotazy, recenze a diskuze k Chemie na talíři, Dvořák Ondřej
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
Ilustrované slabiky
Schéma masové kultury
And the Mountains Echoed
La Šé'Z Pjér: Indián - Zpráva O Archet
Zachraňme Černé ouško
Psáno na vodu palbou kulometnou II - J
Strovolovský mág
- Markides C. K
Špína
A Russian Journal - Steinbeck John
Brazílie - Jan Klíma
Encyklopedie moderního bylinářství A-C
Centrálny nervový systém

























Přidat dotaz