BrainMax Pure Kváskový chléb, 830 g, BIO
Výrobce: BrainMax Pure
EAN: 8595726806262
Proč je kváskový chleba lepší volba?
Při tvorbě kvásku dochází k fermentaci směsi mouky a vody, při které se přirozeně vyskytující droždí a bakterie Lactobacillus živí cukry v mouce. Tento proces vede k tvorbě kyseliny mléčné, která přispívá k charakteristické chuti a konzistenci kváskového chleba. Použití kvásku v chlebu nejen že zlepšuje jeho chuť a texturu, ale také snižuje obsah kyseliny fytové, což zvyšuje dostupnost minerálů a usnadňuje trávení chleba. Fermentace také pomáhá rozložit lepek, čímž je chléb lépe stravitelný. Výtečná je i jeho křupavá kůrka a měkký vnitřek s charakteristickými bublinkami, což je důsledkem dlouhého a pomalého kvašení.
Co obsahuje kváskový chleba?
Lactobacillus je typ bakterie, která se v kváskovém chlebu vyskytuje více, než v jiných typech chleba a přispívá k vyšším hladinám již zmíněné kyseliny mléčné. Kváskový chléb je tedy považován za nutričně vyváženější a snadněji stravitelný. Kváskový chleba obsahuje mouku, vodu a sůl, s přídavkem kvásku, který slouží jako přirozené kvasící činidlo. Díky této jednoduché kombinaci ingrediencí je kváskový chléb ceněn pro svou plnou chuť a křupavou kůrku.
BrainPedia.cz - místo nabité informacemi!
Se správnými informacemi nelze udělat špatné rozhodnutí.
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota
824 kJ
Tuky
Při tvorbě kvásku dochází k fermentaci směsi mouky a vody, při které se přirozeně vyskytující droždí a bakterie Lactobacillus živí cukry v mouce. Tento proces vede k tvorbě kyseliny mléčné, která přispívá k charakteristické chuti a konzistenci kváskového chleba. Použití kvásku v chlebu nejen že zlepšuje jeho chuť a texturu, ale také snižuje obsah kyseliny fytové, což zvyšuje dostupnost minerálů a usnadňuje trávení chleba. Fermentace také pomáhá rozložit lepek, čímž je chléb lépe stravitelný. Výtečná je i jeho křupavá kůrka a měkký vnitřek s charakteristickými bublinkami, což je důsledkem dlouhého a pomalého kvašení.
Co obsahuje kváskový chleba?
Lactobacillus je typ bakterie, která se v kváskovém chlebu vyskytuje více, než v jiných typech chleba a přispívá k vyšším hladinám již zmíněné kyseliny mléčné. Kváskový chléb je tedy považován za nutričně vyváženější a snadněji stravitelný. Kváskový chleba obsahuje mouku, vodu a sůl, s přídavkem kvásku, který slouží jako přirozené kvasící činidlo. Díky této jednoduché kombinaci ingrediencí je kváskový chléb ceněn pro svou plnou chuť a křupavou kůrku.
BrainPedia.cz - místo nabité informacemi!
Se správnými informacemi nelze udělat špatné rozhodnutí.
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota
824 kJ
Tuky
Cena 99 Kč v 1 obchodě
Obchody, které prodávají BrainMax Pure Kváskový chléb, 830 g, BIO
Zobrazit historii ceny BrainMax Pure Kváskový chléb, 830 g, BIO
Historie nejnižsí ceny BrainMax Pure Kváskový chléb, 830 g, BIO. Porovnání obchodů, které prodávají BrainMax Pure Kváskový chléb, 830 g, BIO.