Tvrdý sýr z ovčího mléka (Paški sir) 180 g - diskuze
EAN: 03858891773629
Datum platnosti: 2026-02-28
Paški sir – sýr vyrobený větrem
Paški sir (pruhovaný sýr z chorvatštiny) doslova znamená „sýr z ostrova Pag“. Pruhovaný sýr je jedinečný druh sýra, který se vyrábí výhradně na ostrově Pag. Pouze z mléka získaného od ovcí chovaných na ostrově. Výjimečnost tohoto druhu sýra spočívá v tom, že rostliny, kterými se živí ovce, jsou bohaté na mořskou sůl, přinášenou z Jadranu silným větrem zvaným borax. Právě vysoký obsah soli v ovčím mléce dodává sýrovým proužkům jedinečnou chuť, kterou oceňují gurmáni po celém světě.
Pásky Sir jsou vynikajícím a exkluzivním produktem. Proto je cena tohoto výrobku vyšší než u jiných sýrů z ovčího mléka. To je způsobeno skutečností, že výroba plochých sýrů je omezená. Vyrábí se výhradně z ovčího mléka pocházejícího z ostrova Pag. Z mléka od 6 ovcí se vytvoří jeden plátek sýra o hmotnosti 2,5 kg. Vzhledem k velkému počtu ovcí plemene Pag, které se mohou volně pást na pastvinách ostrova, je produkce tohoto druhu sýra omezená. Proto sýrárny a rodinné farmy na celém ostrově produkují nejvýše 200 tun plochých sýrů ročně.
Pásky sira z Gligora
Gligora je tradiční výrobce sýrů z kolena, který je centrem výroby plochých sýrů. Stejně jako všichni ostatní výrobci patřící do sdružení Pag vyrábí Gligora sýr Pashki
Paški sir – sýr vyrobený větrem
Paški sir (pruhovaný sýr z chorvatštiny) doslova znamená „sýr z ostrova Pag“. Pruhovaný sýr je jedinečný druh sýra, který se vyrábí výhradně na ostrově Pag. Pouze z mléka získaného od ovcí chovaných na ostrově. Výjimečnost tohoto druhu sýra spočívá v tom, že rostliny, kterými se živí ovce, jsou bohaté na mořskou sůl, přinášenou z Jadranu silným větrem zvaným borax. Právě vysoký obsah soli v ovčím mléce dodává sýrovým proužkům jedinečnou chuť, kterou oceňují gurmáni po celém světě.
Pásky Sir jsou vynikajícím a exkluzivním produktem. Proto je cena tohoto výrobku vyšší než u jiných sýrů z ovčího mléka. To je způsobeno skutečností, že výroba plochých sýrů je omezená. Vyrábí se výhradně z ovčího mléka pocházejícího z ostrova Pag. Z mléka od 6 ovcí se vytvoří jeden plátek sýra o hmotnosti 2,5 kg. Vzhledem k velkému počtu ovcí plemene Pag, které se mohou volně pást na pastvinách ostrova, je produkce tohoto druhu sýra omezená. Proto sýrárny a rodinné farmy na celém ostrově produkují nejvýše 200 tun plochých sýrů ročně.
Pásky sira z Gligora
Gligora je tradiční výrobce sýrů z kolena, který je centrem výroby plochých sýrů. Stejně jako všichni ostatní výrobci patřící do sdružení Pag vyrábí Gligora sýr Pashki
Cena 1 026 Kč v 1 obchodě
Dotazy, recenze a diskuze k Tvrdý sýr z ovčího mléka (Paški sir) 180 g
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
Sýr Žlutý Pírko Z Goliševu Nízkotučný
Nivea Got The Pleasure Kosmetická sada
Tvrdý sýr z ovčího mléka (Istrarski Si
Smetana do kávy Bohemilk - 10 %, 0,33
Sýrová forma s žehlicím víkem na sýr g
Holland Delta Gouda Holandská cca 1kg
Švýcarský sýr Raclette Pfeffer 1 kg Or
Appenzeller A.o.p Classic Szwajcarski
Danone Jogurt s vanilkovou příchutí a
Nutrilis gel mátový 9 x 125 g
Parmazán po dobu 36 měsíců 500 g Gold
Sýr Beemster Royaal Grand Cru 12 měsíc

























Přidat dotaz