Tvrdý sýr z ovčího mléka (Paški sir) 180 g
EAN: 03858891773629
Datum platnosti: 2026-02-28
Paški sir – sýr vyrobený větrem
Paški sir (pruhovaný sýr z chorvatštiny) doslova znamená „sýr z ostrova Pag“. Pruhovaný sýr je jedinečný druh sýra, který se vyrábí výhradně na ostrově Pag. Pouze z mléka získaného od ovcí chovaných na ostrově. Výjimečnost tohoto druhu sýra spočívá v tom, že rostliny, kterými se živí ovce, jsou bohaté na mořskou sůl, přinášenou z Jadranu silným větrem zvaným borax. Právě vysoký obsah soli v ovčím mléce dodává sýrovým proužkům jedinečnou chuť, kterou oceňují gurmáni po celém světě.
Pásky Sir jsou vynikajícím a exkluzivním produktem. Proto je cena tohoto výrobku vyšší než u jiných sýrů z ovčího mléka. To je způsobeno skutečností, že výroba plochých sýrů je omezená. Vyrábí se výhradně z ovčího mléka pocházejícího z ostrova Pag. Z mléka od 6 ovcí se vytvoří jeden plátek sýra o hmotnosti 2,5 kg. Vzhledem k velkému počtu ovcí plemene Pag, které se mohou volně pást na pastvinách ostrova, je produkce tohoto druhu sýra omezená. Proto sýrárny a rodinné farmy na celém ostrově produkují nejvýše 200 tun plochých sýrů ročně.
Pásky sira z Gligora
Gligora je tradiční výrobce sýrů z kolena, který je centrem výroby plochých sýrů. Stejně jako všichni ostatní výrobci patřící do sdružení Pag vyrábí Gligora sýr Pashki
Paški sir – sýr vyrobený větrem
Paški sir (pruhovaný sýr z chorvatštiny) doslova znamená „sýr z ostrova Pag“. Pruhovaný sýr je jedinečný druh sýra, který se vyrábí výhradně na ostrově Pag. Pouze z mléka získaného od ovcí chovaných na ostrově. Výjimečnost tohoto druhu sýra spočívá v tom, že rostliny, kterými se živí ovce, jsou bohaté na mořskou sůl, přinášenou z Jadranu silným větrem zvaným borax. Právě vysoký obsah soli v ovčím mléce dodává sýrovým proužkům jedinečnou chuť, kterou oceňují gurmáni po celém světě.
Pásky Sir jsou vynikajícím a exkluzivním produktem. Proto je cena tohoto výrobku vyšší než u jiných sýrů z ovčího mléka. To je způsobeno skutečností, že výroba plochých sýrů je omezená. Vyrábí se výhradně z ovčího mléka pocházejícího z ostrova Pag. Z mléka od 6 ovcí se vytvoří jeden plátek sýra o hmotnosti 2,5 kg. Vzhledem k velkému počtu ovcí plemene Pag, které se mohou volně pást na pastvinách ostrova, je produkce tohoto druhu sýra omezená. Proto sýrárny a rodinné farmy na celém ostrově produkují nejvýše 200 tun plochých sýrů ročně.
Pásky sira z Gligora
Gligora je tradiční výrobce sýrů z kolena, který je centrem výroby plochých sýrů. Stejně jako všichni ostatní výrobci patřící do sdružení Pag vyrábí Gligora sýr Pashki
Cena 1 026 Kč v 1 obchodě
Obchody, které prodávají Tvrdý sýr z ovčího mléka (Paški sir) 180 g
Zobrazit historii ceny Tvrdý sýr z ovčího mléka (Paški sir) 180 g
Historie nejnižsí ceny Tvrdý sýr z ovčího mléka (Paški sir) 180 g. Porovnání obchodů, které prodávají Tvrdý sýr z ovčího mléka (Paški sir) 180 g.
Kapalina Do Ostřikovačů Letní Koncentr
Mléčná kefírová zrna kefírová kultura
Corimbo Liso – sýrová forma s víkem, 1
Kozí mléko bez laktózy, 12 kusů po 0,5
Korycinský sýr s medvědím česnekem 1 k
9 x Sendvičový sýr s okurkou a koprem
Máslo Klasifikované Ghí Přírodní 810 M
Tannzapfenland Kase Švýcarský Sýr – 1
Švýcarský Sýr Tilsiter MILD 1 Kg Origi
Mozzarella Galbani Celý Blok 2KG.
Kultury bakterií ML na 1000l pro čedar
Raclette Sýr Švýcarský Čtvrtka 1,2kg

























