Secha de la Silva Rum with Cacao & Coffee 40,0% 0,7 l - diskuze
Výrobce: Secha de la Silva
EAN: 5010327755199
Guatemala je jednou z nejrozmanitějších zemí na světě, co se týče biodiverzity. Nachází se zde 37 sopek a jejich soustavná činnost během staletí stvořila mimořádně úrodnou půdu, díky které se zde daří velkému množství flory a fauny.
Právě zde, v džungli u jezera Atitlán, vzniká Secha de la Silva. V překladu název znamená "sklizeň džungle" a odkazuje na tři místní suroviny, ze kterých se vyrábí. Je to cukrová třtina, kvalitní kakao a místní odrůdy kávy.
Kakao a káva jsou ikonické plodiny tohoto regionu. Kakao bylo tisíce let nedílnou součástí Mayských oslav. Pro Secha de la Silva se používají organické kakaové boby z oblasti Lachuà, kterou stíní deštný prales. Guatemalská káva je považovaná za tu nejlepší ve Střední Americe. Pro Secha de la Silva se používají odrůdy Bourbon a Caturra pěstované v oblasti Huehue, které se nejdříve praží a poté macerují.
Cukrová třtina roste na úpatí sopky Atitlán v horkém a vlhkém klimatu tichomořského podnebí. Zpracovává se do 48 hodin od sklizně a kolonovou destilací se z ní vyrábí rum španělského stylu. Ten následně putuje do Rio Hondo ve střední Guatemale, kde v chladnějším podnebí zraje ve vypálených sudech po bourbonu.
Kakaové boby a kávová zrna se 2 až 3 dny macerují
Právě zde, v džungli u jezera Atitlán, vzniká Secha de la Silva. V překladu název znamená "sklizeň džungle" a odkazuje na tři místní suroviny, ze kterých se vyrábí. Je to cukrová třtina, kvalitní kakao a místní odrůdy kávy.
Kakao a káva jsou ikonické plodiny tohoto regionu. Kakao bylo tisíce let nedílnou součástí Mayských oslav. Pro Secha de la Silva se používají organické kakaové boby z oblasti Lachuà, kterou stíní deštný prales. Guatemalská káva je považovaná za tu nejlepší ve Střední Americe. Pro Secha de la Silva se používají odrůdy Bourbon a Caturra pěstované v oblasti Huehue, které se nejdříve praží a poté macerují.
Cukrová třtina roste na úpatí sopky Atitlán v horkém a vlhkém klimatu tichomořského podnebí. Zpracovává se do 48 hodin od sklizně a kolonovou destilací se z ní vyrábí rum španělského stylu. Ten následně putuje do Rio Hondo ve střední Guatemale, kde v chladnějším podnebí zraje ve vypálených sudech po bourbonu.
Kakaové boby a kávová zrna se 2 až 3 dny macerují
Parametry
| ZEMĚ | Guatemala |
Cena od 1 150 Kč - 1 150 Kč v 2 obchodech
Dotazy, recenze a diskuze k Secha de la Silva Rum with Cacao & Coffee 40,0% 0,7 l
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
Mhoba Select Release White 58,0% 0,7 l
Nápoj ovesný 1 l BIO DENNREE
Transcontinental Rum Line Australia 20
Roger Groult Doyen d’Âge 41,0% 0,7 l
Gin Botanic Ultra Premium 0.7l
Hatozaki Blended 40,0% 0,7 l
Appleton Estate 12yo rum 43% 0,7l
Nikka Yoichi Whisky 0,7l 45%
Peated Rum Batch 1 Bourbon Finish 48,0
Wray & Nephew Overproof 63,0% 0,7 l
Šťáva z kysaného zelí 500 ml BIO DENNR
New Grove Old Tradition 5 Y.O. 40,0% 0
























Přidat dotaz