Profikoření - Pepř zelený celý (200g)
Výrobce: Profikoření
Pepř zelený celý
Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého (Piper nigrum)
Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů. Plody jsou drobné bobule, jimž se po usušení říká právě pepř. Černý, zelený i bílý pepř jsou ve skutečnosti stejné plody pepřovníku, jen jiným způsobem ošetřené.
Černý pepř je plod sklizený v poloviční zralosti. Bílý pepř je semínko, z něhož byla odstraněna tmavá slupka a sbírá se až ve vysokém stupni zralosti. Zelená zrnka pepře jsou naopak nezralá a často se nakládají.
Vzhled a barva: tvrdé kuličky, olivově zelené barvy
Vůně a chuť: aromatická kořeněná silná vůně, chuť velmi výrazná, dodává pokrmům říz a pálivost. Zahřátím či pomletím se z pepře uvolňuje aroma.
Použití v kuchyni: Na ochucení masa, ať hovězí, skopové, jehněčí, kuřecí nebo dary moře, do zeleninových a bramborových salátů, polévek, omáček, nakládá se do octa nebo soli
Historie a současnost: Pepřovník má svůj původ v Indii, zejména Malabarské pobřeží a Kérala, kde je pro své aroma znám už od starověku. Dnes se pěstuje hlavně v tropických zemích jako je Thajsko, jižní Asie, Malajsie, Borneo, Kambodža, Vietnam, Indonésie. jedná se o jedno z neoblíbenějších druhů koření, proto se s ním vždy obchodovalo. Tento "král koření" nebo také "černé zlato" dosáhl tak
Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého (Piper nigrum)
Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů. Plody jsou drobné bobule, jimž se po usušení říká právě pepř. Černý, zelený i bílý pepř jsou ve skutečnosti stejné plody pepřovníku, jen jiným způsobem ošetřené.
Černý pepř je plod sklizený v poloviční zralosti. Bílý pepř je semínko, z něhož byla odstraněna tmavá slupka a sbírá se až ve vysokém stupni zralosti. Zelená zrnka pepře jsou naopak nezralá a často se nakládají.
Vzhled a barva: tvrdé kuličky, olivově zelené barvy
Vůně a chuť: aromatická kořeněná silná vůně, chuť velmi výrazná, dodává pokrmům říz a pálivost. Zahřátím či pomletím se z pepře uvolňuje aroma.
Použití v kuchyni: Na ochucení masa, ať hovězí, skopové, jehněčí, kuřecí nebo dary moře, do zeleninových a bramborových salátů, polévek, omáček, nakládá se do octa nebo soli
Historie a současnost: Pepřovník má svůj původ v Indii, zejména Malabarské pobřeží a Kérala, kde je pro své aroma znám už od starověku. Dnes se pěstuje hlavně v tropických zemích jako je Thajsko, jižní Asie, Malajsie, Borneo, Kambodža, Vietnam, Indonésie. jedná se o jedno z neoblíbenějších druhů koření, proto se s ním vždy obchodovalo. Tento "král koření" nebo také "černé zlato" dosáhl tak
Parametry
| Druh koření | Pepř |
| Forma | celé |
| Hmotnost | 200g; 1000; 5000; 50g; 10000 |
| Výrobce | Profikoření |
Cena od 45 Kč - 5 370 Kč v 1 obchodě
Obchody, které prodávají Profikoření - Pepř zelený celý (200g)
Zobrazit historii ceny Profikoření - Pepř zelený celý (200g)
Historie nejnižsí ceny Profikoření - Pepř zelený celý (200g). Porovnání obchodů, které prodávají Profikoření - Pepř zelený celý (200g).
Potravinářské aroma - kokos 20ml - ARO
Ochucovací pasta máta 100g - FunCakes
Aroma do potravin 20ml - višňové - ARO
Majoránka
Koření Paprika uzená PÁLIVÁ mletá 30g
Grešík koření Skořice mletá 30g
Koření Česnek granulovaný 30g
Erik Márton Březový cukr 1 kg
Grešík koření Koriandr list 20g
Potravinářské aroma - Vlašský ořech 20
Aroma do potravin 20ml - Švestkové - A
Aroma do potravin 20ml - Brandy - AROC

























