Profikoření - Paprika pálivá ASTA 140 (100g) - diskuze
Výrobce: Profikoření
Paprika pálivá ASTA 140
Použitá část rostliny: sušená dužnina papriky seté (papriky roční) s malým množstvím semen
Vzhled a barva: sypká bez hrudek, cihlově červená barva
Za svou barvu vděčí mletá paprika skupině barviv, které se řadí mezi karotenoidy. Jedná se o kapsanthin, kapsorubin, zeaxanthin a kryptoxantin. Barva těchto látek se pohybuje od žluté přes oranžovou až po červenou a vzhled mleté papriky závisí právě na jejich zastoupení.
Chuť: ostrá
Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pikantní chuť.
Papriková barviva jsou choulostivá na zahřívání. Papriku proto nepřidávejte do rozpáleného oleje – zhořkla by a zhnědla. Čím kvalitnější paprika je, tím snadněji se spálí.
Historie a současnost: paprika má domov ve Střední Americe, odkud připlula do Evropy s Kryštofem Kolumbem v 15. století. Nejdříve se uchytila ve Španělsku, kde byla označována jako „španělský pepř“, poté se rozšířila do krajů s podobným klimatem. V 16. století se začala pěstovat už i na Moravě a nejlépe se jí dařilo v oblastech dnešního Bulharska a Maďarska, kde se rozvinula i slavná tradice jejího zpracovávání.
Pozitivní účinky:
Obsahuje cukry, bílkoviny, barviva, ostrou látku kapsaicin,
Použitá část rostliny: sušená dužnina papriky seté (papriky roční) s malým množstvím semen
Vzhled a barva: sypká bez hrudek, cihlově červená barva
Za svou barvu vděčí mletá paprika skupině barviv, které se řadí mezi karotenoidy. Jedná se o kapsanthin, kapsorubin, zeaxanthin a kryptoxantin. Barva těchto látek se pohybuje od žluté přes oranžovou až po červenou a vzhled mleté papriky závisí právě na jejich zastoupení.
Chuť: ostrá
Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pikantní chuť.
Papriková barviva jsou choulostivá na zahřívání. Papriku proto nepřidávejte do rozpáleného oleje – zhořkla by a zhnědla. Čím kvalitnější paprika je, tím snadněji se spálí.
Historie a současnost: paprika má domov ve Střední Americe, odkud připlula do Evropy s Kryštofem Kolumbem v 15. století. Nejdříve se uchytila ve Španělsku, kde byla označována jako „španělský pepř“, poté se rozšířila do krajů s podobným klimatem. V 16. století se začala pěstovat už i na Moravě a nejlépe se jí dařilo v oblastech dnešního Bulharska a Maďarska, kde se rozvinula i slavná tradice jejího zpracovávání.
Pozitivní účinky:
Obsahuje cukry, bílkoviny, barviva, ostrou látku kapsaicin,
Parametry
| Druh koření | paprika |
| Hmotnost | 100g; 50 g; 200g; 500g; 1000; 5000; 25000 |
| Výrobce | Profikoření |
Cena od 24 Kč - 5 219 Kč v 1 obchodě
Dotazy, recenze a diskuze k Profikoření - Paprika pálivá ASTA 140 (100g)
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
Potravinářské aroma - kokos 20ml - ARO
Ochucovací pasta banán 120g - FunCakes
Ochucovací pasta máta 100g - FunCakes
Potravinářské aroma - Griotte 20ml - A
Aroma do potravin 20ml - Kávové - AROC
BIO kokosvý krém 2x50g
Cukr třtinový 500 g COUNTRY LIFE
Potravinářské aroma - hruška 20ml - AR
Potravinářské aroma - broskev 20ml - A
Vanilkový extrakt 20ml - Decora
Koření herba vegi 35 g BIO TEREZIA COM
Grešík koření Garam Masala 30g

























Přidat dotaz