Profikoření - Paprika maďarská sladká ASTA 150 (100g) - diskuze
Výrobce: Profikoření
Paprika maďarská sladká ASTA 150
Použitá část rostliny: sušená dužnina papriky seté (papriky roční) s malým množstvím semen
Vzhled a barva: sypká bez hrudek, sytě červená barva
Za svou barvu vděčí mletá paprika skupině barviv, které se řadí mezi karotenoidy. Jedná se o kapsanthin, kapsorubin, zeaxanthin a kryptoxantin. Barva těchto látek se pohybuje od žluté přes oranžovou až po červenou a vzhled mleté papriky závisí právě na jejich zastoupení.
Vůně a chuť: aromatická vůně, lehce nahořklá chuť
Použití v kuchyni: do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a chuť.
Papriková barviva jsou choulostivá na zahřívání. Papriku proto nepřidávejte do rozpáleného oleje – zhořkla by a zhnědla. Čím kvalitnější paprika je, tím snadněji se spálí.
Historie a současnost: paprika má domov ve Střední Americe, odkud připlula do Evropy s Kryštofem Kolumbem v 15. století. Nejdříve se uchytila ve Španělsku, kde byla označována jako „španělský pepř“, poté se rozšířila do krajů s podobným klimatem. V 16. století se začala pěstovat už i na Moravě a nejlépe se jí dařilo v oblastech dnešního Bulharska a Maďarska, kde se rozvinula i slavná tradice jejího zpracovávání.
Co znamená označení ASTA?
ASTA (Americká asociace obchodu s?
Použitá část rostliny: sušená dužnina papriky seté (papriky roční) s malým množstvím semen
Vzhled a barva: sypká bez hrudek, sytě červená barva
Za svou barvu vděčí mletá paprika skupině barviv, které se řadí mezi karotenoidy. Jedná se o kapsanthin, kapsorubin, zeaxanthin a kryptoxantin. Barva těchto látek se pohybuje od žluté přes oranžovou až po červenou a vzhled mleté papriky závisí právě na jejich zastoupení.
Vůně a chuť: aromatická vůně, lehce nahořklá chuť
Použití v kuchyni: do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a chuť.
Papriková barviva jsou choulostivá na zahřívání. Papriku proto nepřidávejte do rozpáleného oleje – zhořkla by a zhnědla. Čím kvalitnější paprika je, tím snadněji se spálí.
Historie a současnost: paprika má domov ve Střední Americe, odkud připlula do Evropy s Kryštofem Kolumbem v 15. století. Nejdříve se uchytila ve Španělsku, kde byla označována jako „španělský pepř“, poté se rozšířila do krajů s podobným klimatem. V 16. století se začala pěstovat už i na Moravě a nejlépe se jí dařilo v oblastech dnešního Bulharska a Maďarska, kde se rozvinula i slavná tradice jejího zpracovávání.
Co znamená označení ASTA?
ASTA (Americká asociace obchodu s?
Parametry
| Druh koření | paprika |
| Hmotnost | 100g; 50g; 200g; 500g; 1000; 5000; 25000 |
| Výrobce | Profikoření |
Cena od 37 Kč - 8 974 Kč v 1 obchodě
Dotazy, recenze a diskuze k Profikoření - Paprika maďarská sladká ASTA 150 (100g)
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
Potravinářské aroma - Vlašský ořech 20
Aroma do potravin - Pomeranč 20ml - AR
Aroma do potravin 20ml - Banánové - AR
Koření Paprika uzená PÁLIVÁ mletá 30g
Březový cukr 500g
Grešík koření Garam Masala 30g
Třtinová melasa Blackstrap
Perníkové koření
Potravinářské aroma - Cherry 20ml - AR
Erik Márton Březový cukr 1 kg
Ochucovací pasta Vanilka 100g - FunCak
Koření grill vegi 35 g BIO TEREZIA COM

























Přidat dotaz