Profikoření - Majoránka II. jakost (20 Kg) - diskuze
Výrobce: Profikoření
Majoránka
Použitá část rostliny: listy a květy
Barva a vzhled: sušené listy šedozelené až olivové barvy
Použití v kuchyni a průmyslu: do luštěninových, bramborových, zeleninových polévek, do dušeného masa, mletého masa, paštik, bramboráků, při zabíjačce. Přidáváme maximálně 10 minut před dovařením jídla, po delším vaření hořkne a může zkazit chuť pokrmu.
Historie a současnost: Majoránka byla považována za léčivou rostlinu již ve Starověku, kde z ní připravovali nápoj lásky. Staří Egypťané, Řekové a Římané ji na svých křižáckých výpravách rozšířili do zbytku Evropy. V dnešní době patří k nejrozšířenějším kořením.
Zdravotní účinky: povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje tvorbu žaludečních šťáv, proti nadýmání, posiluje nervový systém, posiluje dělohu, čaj z majoránky je dobrý na bolesti hlavy nebo nachlazení
Náš tip: Majoránka by neměla chybět ani ve Vaši kuchyni k ochucování pokrmů!
Recept:
Pikantní hrachová polévka
300g mrkve, 300g žlutého hrachu, 200g jarní cibulky, zakysaná smetana, majoránka, olej, 2000ml zeleninového vývaru, kari, citrónová šťáva, sůl, 3 stroužky česneku, toastový chléb
Vývar, hrách a majoránku uvaříme. Uvařený hrách v polévce rozmixujeme. Mrkev a cibuli nakrájíme. Česnek nastrouháme. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a osmahne
Použitá část rostliny: listy a květy
Barva a vzhled: sušené listy šedozelené až olivové barvy
Použití v kuchyni a průmyslu: do luštěninových, bramborových, zeleninových polévek, do dušeného masa, mletého masa, paštik, bramboráků, při zabíjačce. Přidáváme maximálně 10 minut před dovařením jídla, po delším vaření hořkne a může zkazit chuť pokrmu.
Historie a současnost: Majoránka byla považována za léčivou rostlinu již ve Starověku, kde z ní připravovali nápoj lásky. Staří Egypťané, Řekové a Římané ji na svých křižáckých výpravách rozšířili do zbytku Evropy. V dnešní době patří k nejrozšířenějším kořením.
Zdravotní účinky: povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje tvorbu žaludečních šťáv, proti nadýmání, posiluje nervový systém, posiluje dělohu, čaj z majoránky je dobrý na bolesti hlavy nebo nachlazení
Náš tip: Majoránka by neměla chybět ani ve Vaši kuchyni k ochucování pokrmů!
Recept:
Pikantní hrachová polévka
300g mrkve, 300g žlutého hrachu, 200g jarní cibulky, zakysaná smetana, majoránka, olej, 2000ml zeleninového vývaru, kari, citrónová šťáva, sůl, 3 stroužky česneku, toastový chléb
Vývar, hrách a majoránku uvaříme. Uvařený hrách v polévce rozmixujeme. Mrkev a cibuli nakrájíme. Česnek nastrouháme. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a osmahne
Parametry
| Druh koření | Majoránka |
| Hmotnost | 25000 |
| Výrobce | Profikoření |
Cena 2 746 Kč v 1 obchodě
Dotazy, recenze a diskuze k Profikoření - Majoránka II. jakost (20 Kg)
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
Koření Sůl Himalájská jedlá růžová 600
Ochucovací pasta Vanilka 100g - FunCak
Aroma do potravin 20ml - višňové - ARO
Vanilkový extrakt - vanilka 20ml - AR
Potravinářské aroma - Vlašský ořech 20
Majoránka
Grešík koření Grilovací bylinky 40g
Aroma do potravin 20ml - Kávové - AROC
Aroma do potravin 20ml - Medové - AROC
Aroma do potravin 20ml - Banánové - AR
BIO kokosvý krém 2x50g
Aroma do potravin Citronové - 20ml -

























Přidat dotaz