Profikoření - Majoránka II. jakost (20 Kg)
Výrobce: Profikoření
Majoránka
Použitá část rostliny: listy a květy
Barva a vzhled: sušené listy šedozelené až olivové barvy
Použití v kuchyni a průmyslu: do luštěninových, bramborových, zeleninových polévek, do dušeného masa, mletého masa, paštik, bramboráků, při zabíjačce. Přidáváme maximálně 10 minut před dovařením jídla, po delším vaření hořkne a může zkazit chuť pokrmu.
Historie a současnost: Majoránka byla považována za léčivou rostlinu již ve Starověku, kde z ní připravovali nápoj lásky. Staří Egypťané, Řekové a Římané ji na svých křižáckých výpravách rozšířili do zbytku Evropy. V dnešní době patří k nejrozšířenějším kořením.
Zdravotní účinky: povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje tvorbu žaludečních šťáv, proti nadýmání, posiluje nervový systém, posiluje dělohu, čaj z majoránky je dobrý na bolesti hlavy nebo nachlazení
Náš tip: Majoránka by neměla chybět ani ve Vaši kuchyni k ochucování pokrmů!
Recept:
Pikantní hrachová polévka
300g mrkve, 300g žlutého hrachu, 200g jarní cibulky, zakysaná smetana, majoránka, olej, 2000ml zeleninového vývaru, kari, citrónová šťáva, sůl, 3 stroužky česneku, toastový chléb
Vývar, hrách a majoránku uvaříme. Uvařený hrách v polévce rozmixujeme. Mrkev a cibuli nakrájíme. Česnek nastrouháme. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a osmahne
Použitá část rostliny: listy a květy
Barva a vzhled: sušené listy šedozelené až olivové barvy
Použití v kuchyni a průmyslu: do luštěninových, bramborových, zeleninových polévek, do dušeného masa, mletého masa, paštik, bramboráků, při zabíjačce. Přidáváme maximálně 10 minut před dovařením jídla, po delším vaření hořkne a může zkazit chuť pokrmu.
Historie a současnost: Majoránka byla považována za léčivou rostlinu již ve Starověku, kde z ní připravovali nápoj lásky. Staří Egypťané, Řekové a Římané ji na svých křižáckých výpravách rozšířili do zbytku Evropy. V dnešní době patří k nejrozšířenějším kořením.
Zdravotní účinky: povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje tvorbu žaludečních šťáv, proti nadýmání, posiluje nervový systém, posiluje dělohu, čaj z majoránky je dobrý na bolesti hlavy nebo nachlazení
Náš tip: Majoránka by neměla chybět ani ve Vaši kuchyni k ochucování pokrmů!
Recept:
Pikantní hrachová polévka
300g mrkve, 300g žlutého hrachu, 200g jarní cibulky, zakysaná smetana, majoránka, olej, 2000ml zeleninového vývaru, kari, citrónová šťáva, sůl, 3 stroužky česneku, toastový chléb
Vývar, hrách a majoránku uvaříme. Uvařený hrách v polévce rozmixujeme. Mrkev a cibuli nakrájíme. Česnek nastrouháme. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a osmahne
Parametry
| Druh koření | Majoránka |
| Hmotnost | 25000 |
| Výrobce | Profikoření |
Cena 2 746 Kč v 1 obchodě
Obchody, které prodávají Profikoření - Majoránka II. jakost (20 Kg)
Zobrazit historii ceny Profikoření - Majoránka II. jakost (20 Kg)
Historie nejnižsí ceny Profikoření - Majoránka II. jakost (20 Kg). Porovnání obchodů, které prodávají Profikoření - Majoránka II. jakost (20 Kg).
BIO kokosvý krém 2x50g
Aroma do potravin Karamelové - 20ml
Potravinářské aroma - kokos 20ml - ARO
Aroma do potravin Lískooříškové - 20
Aroma do potravin Citronové - 20ml -
Aroma do potravin 20ml - višňové - ARO
Grešík koření Medvědí česnek 15g
Vanilkový extrakt 20ml - Decora
Grešík koření Skořice mletá 30g
Erik Márton Březový cukr 1 kg
Potravinářské aroma - Griotte 20ml - A
Aroma do potravin 20ml - Banánové - AR

























