Profikoření - Jalovec mletý (100g) - diskuze
Výrobce: Profikoření
Jalovec mletýPoužitá část rostliny: plodyVzhled a barva: tmavě hnědý sypký prášekPoužití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky.Alergen: může obsahovat stopové množství celeru, hořčice a oxidu siřičitéhoHistorie a současnost: Jalovec je z rodu jehličnatých stromů. Vyskytuje se po celé Evropě v nadmořských výškách. Jeho zralé šišky se podobají bobulím, patří mezi ohrožené druhy.Zdravotní účinky: Jalovec je bohatý na sacharidy, třísloviny a silice. Zrychluje zpracování tekutin v ledvinách, zlepšuje trávení a chuť k jídlu. Působí proti nadýmání a revmatismu.Náš tip: Z jalovce se dá připravit i báječná omáčka třeba ke zvěřině!Recept:Jalovcová omáčkaSůl, 1 litr vývaru z hovězího masa, 1,5 dl červeného vína, 1,5 lžičky mletého jalovce, citrónová kůra, 125g másla, 4 lžíce strouhaného černého chleba, bílý pepřNastrouhaný černý chléb opražíme na másle. Přidáme jalovec, sůl, bílý pepř a kousek citronové kůry. Podlijeme vývarem a necháme povařit. Nakonec přilijeme červené víno. Prohřejeme a podáváme.Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
| Druh koření | Jalovec |
| Forma | mleté |
| Hmotnost | 100g; 5000; 25000 |
| Výrobce | Profikoření |
Cena od 25 Kč - 4 270 Kč v 1 obchodě
Dotazy, recenze a diskuze k Profikoření - Jalovec mletý (100g)
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
Grešík koření Medvědí česnek 15g
Aroma do potravin 20ml - Medové - AROC
Koření Česnek granulovaný 30g
WOLFBERRY Agar 30 g
Grešík Koření Muškátový květ mletý 20g
Potravinářské aroma - Griotte 20ml - A
Koření Sůl Himalájská jedlá růžová 600
Aroma do potravin Citronové - 20ml -
Koření herba vegi 35 g BIO TEREZIA COM
Třtinová melasa Blackstrap
Aroma do potravin 20ml - Brandy - AROC
Majoránka

























Přidat dotaz