Španělská kuchyně patří svým geografickým umístněním mezi středomoří kuchyně. Jen málokterá kuchyně je však tak silně ovlivněna svou historií jako právě ta španělská. Setkat se tedy ve Španělsku můžeme s vlivem Arabů a Židů, kteří žili na Pyrenejském poloostrově ve středověku. Silný vliv na španělskou kuchyni měli také zámořské objevy v novověku.
Kromě toho španělskou kuchyni silně ovlivňuje na severu francouzská kuchyně. Jen stěží si lze představit španělský jídelníček bez olivového oleje, jehož je Španělsko největší producent i konzument na světě. Pokud také Vy patříte mezi milovníky oliv, pak byste určitě neměli zapomenout navštívit webové stránky společnosti BMC Brno www.bassta.cz/produktya její značky Bassta.
Mezi gastro balením totiž najdete balení černých oliv bez pecek, černé olivy krájené, zelené olivy bez pecky i zelené krájené olivy. Pochutnat si můžete také na zelených olivách s červenou paprikou. Olivami můžete ochutit jakýkoliv zeleninový salát, jednohubky i masové pokrmy.
V sortimentu španělských potravin značky Bassta nechybí ani olivové oleje té nejvyšší kvality. Mezi gastro balením Bassta najdete také balení ovoce, ryb, masa a zeleniny. V gastro balení ovoce si můžete pochutnat na loupaných i půlených broskvích, které se hodí zejména do ovocných pohárů, buchet i koláčů. V gastro balení ovoce samozřejmě nesmí chybět ani hroznový kompot a půlené meruňky. V gastro balení zelenina najdete krájené žampiony s gramáží 2650 gramů a 850 gramů. U výrobků gastro balení Bassta neschází ani vynikající chuť, ani trvanlivost.