Jednoduché španělské recepty za vynikající cenu

Vrátili jste se z dovolené ze Španělska, kde jste si zamilovali místní kuchyni? Ačkoliv již nějakou dobu chodíte opět do práce a na dovolenou Vám zbyly jen vzpomínky, stýskání po lahodné španělské kuchyni Vám pomohou zahnat Španělské recepty. 

Možná jste si ve Španělsku zamilovali tapas, který představuje pikantní jednohubky. Tapas se ve Španělsku podává obvykle před jídlem a to především ve večerních hodinách ke sklence dobrého španělského vína nebo sherry. Existuje několik druhů receptů pro přípravu tapasů, jejichž součástí mohou být olivy, sušené maso, ale i sýry. V jiných restauracích můžete ochutnat tapasy připravované z bramborového salátu, cizrny se špenátem i mořských plodů. 

Chcete-li ve Španělsku ochutnat opravdu něco letního a osvěžujícího, pak byste určitě neměli zapomenout na meloun s jamóne. Tuto lahůdku si můžete velmi jednoduše připravit také doma ve Vaší kuchyni. Stačí, když si dáte do ledničky vychladit na osm dílků nakrájený meloun, a na každý plátek melounu položíte jamón serrano, který jste si přivezli z Vaší dovolené. Doprostřed talíře může položit navíc plátek másla.

Jen stěží si lze představit bez paelly, která je turisty považována za národní jídlo Španělů. Tento pokrm je možné připodobnit českému rizotu. S přípravou typické valencijské paelly Vám pomůže recept, na této webové adrese www.spanelskerecepty.cz/spanelske-recepty/typicka-valencijska-paella/. Pod touto webovou adresou najdete, jak veškerý soupis surovin bez kterých se při přípravě této pochoutky neobejdete, tak podrobný postup, jak valencijskou paellu připravit. K Vaší jistotě přispějí také fotografie, které pro Vás připravil profesionální kuchař pro španělskou kuchyni v České republice.