Zdraví z přírody Jidášovo ucho 50g
Výrobce: Zdraví z přírody
EAN: 8594046761800
Složení: Bolcovitka bezová
Skladování: V temnu a suchu.
Balení: 50 g
Jidášovo ucho je známou, nepostradatelnou a často používanou ingrediencí asijské kuchyně. Jeho předností je příjemná křupavost, zdánlivou nevýhodou pak nepříliš výrazná chuť a vůně. To nám však umožňuje přidávat jej do různých jídel podle vlastní fantazie, dobře poslouží také k vytvoření barevného kontrastu s ostatními složkami pokrmu.
Houbu používáme čerstvou nebo sušenou. Čerstvé plodnice očistíme a povaříme ve vodě 10 - 20 minut, předtím je můžeme namočit zhruba na hodinu do studené vody. Nakonec podle potřeby pokrájíme a přidáváme do pokrmů. Doporučované množství bývá vrchovatá hrst plodnic na dvě porce jídla. Vývar z hub nevyléváme, protože obsahuje mnoho prospěšných látek. Využijeme jej do polévek a omáček, po přislazení se dá pít i jako čaj.
Sušené houby jsou dnes již v obchodech běžně k dostání. Jejich příprava je samozřejmě o něco zdlouhavější. Namočíme je alespoň na 1 - 2 hodiny nejlépe do vroucí vody a potom asi 20 minut povaříme. Musíme však pamatovat na to, že sušené houby po uvaření několikanásobně nabývají na objemu.
V asijské kuchyni je Jidášovo ucho součástí hlavních jídel z masa i zeleniny, tradičních polévek a také klasického čínského zelného salátu. Využití Jidášova ucha v gastronomii je te
Skladování: V temnu a suchu.
Balení: 50 g
Jidášovo ucho je známou, nepostradatelnou a často používanou ingrediencí asijské kuchyně. Jeho předností je příjemná křupavost, zdánlivou nevýhodou pak nepříliš výrazná chuť a vůně. To nám však umožňuje přidávat jej do různých jídel podle vlastní fantazie, dobře poslouží také k vytvoření barevného kontrastu s ostatními složkami pokrmu.
Houbu používáme čerstvou nebo sušenou. Čerstvé plodnice očistíme a povaříme ve vodě 10 - 20 minut, předtím je můžeme namočit zhruba na hodinu do studené vody. Nakonec podle potřeby pokrájíme a přidáváme do pokrmů. Doporučované množství bývá vrchovatá hrst plodnic na dvě porce jídla. Vývar z hub nevyléváme, protože obsahuje mnoho prospěšných látek. Využijeme jej do polévek a omáček, po přislazení se dá pít i jako čaj.
Sušené houby jsou dnes již v obchodech běžně k dostání. Jejich příprava je samozřejmě o něco zdlouhavější. Namočíme je alespoň na 1 - 2 hodiny nejlépe do vroucí vody a potom asi 20 minut povaříme. Musíme však pamatovat na to, že sušené houby po uvaření několikanásobně nabývají na objemu.
V asijské kuchyni je Jidášovo ucho součástí hlavních jídel z masa i zeleniny, tradičních polévek a také klasického čínského zelného salátu. Využití Jidášova ucha v gastronomii je te
Parametry
- z toho cukry | 2,9 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,0 g |
Alergeny | 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Bílkoviny | 8,4 g |
Energie | 1228 kJ/ 292 kcal |
Kategorie produktu | Bez laktózy |
Sacharidy | 74,0 g |
Sůl | 0,14 g |
Tuky | 0,78 g |
Výživové údaje na 100 gramů: |
Cena 49 Kč v 1 obchodě
Obchody, které prodávají Zdraví z přírody Jidášovo ucho 50g
Zobrazit historii ceny Zdraví z přírody Jidášovo ucho 50g
Historie nejnižsí ceny Zdraví z přírody Jidášovo ucho 50g. Porovnání obchodů, které prodávají Zdraví z přírody Jidášovo ucho 50g.
Wolfberry Rukola BIO semínka na klíčenLupínky pohankové bezlepkové 200 g BIOFlapjack bezlepkový banán 60 g BIO CERWolfberry Arašídová pasta 420 gWOLFBERRY Tapioka perly 100 gExtrudo Kukuřičná strouhanka Speciál 2PRO-BIO obchod.spol. s r.o. Čočka zeleKreolis Sušená rajčata 340gAllnature Panela BIO 500gRillettes de Canard kachni 180gNupreme BIO Mladý ječmen Premium 100gPudink jahodový bezlepkový 40 g BIO AM