Shoyu sójová omáčka 500 ml COUNTRY LIFE - diskuze
Výrobce: Country Life
EAN: 8595016510404
Výrobní číslo: 462002
Country Life Shoyu sójová omáčka 500 ml
Shoyu pochází z Číny a je jí už 2 800 let. Postupně se rozšířila do celé jihovýchodní Asie a nyní je tradiční součástí asijské kuchyně. S obyčejnou levnou "sójovou omáčkou" nemá ale nic společného. Shoyu neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá - umami. Označuje se jako "lahodná", "chuť zralosti" a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích - tedy i v sójové omáčce shoyu.
Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
vyrábí se rozdílným způsobem - tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Výroba shoyu: Pro výrobu sójové omáčky shoyu jsou potřeba sójové boby, pšenice, fermentační činidlo koji (Aspergillus oryzae) a sůl.
Sójové boby se nejprve uvaří a poté smíchají s opraženou a nahrubo rozdrc
Shoyu pochází z Číny a je jí už 2 800 let. Postupně se rozšířila do celé jihovýchodní Asie a nyní je tradiční součástí asijské kuchyně. S obyčejnou levnou "sójovou omáčkou" nemá ale nic společného. Shoyu neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá - umami. Označuje se jako "lahodná", "chuť zralosti" a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích - tedy i v sójové omáčce shoyu.
Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
vyrábí se rozdílným způsobem - tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Výroba shoyu: Pro výrobu sójové omáčky shoyu jsou potřeba sójové boby, pšenice, fermentační činidlo koji (Aspergillus oryzae) a sůl.
Sójové boby se nejprve uvaří a poté smíchají s opraženou a nahrubo rozdrc
Parametry
Alergeny | Alergeny |
Bio | NE |
Distributor | Distributor |
Organické | 1 |
Skladování | Skladování |
Složení | Složení |
Země původu | Země původu |
Cena od 99 Kč - 139,90 Kč v 7 obchodech
Dotazy, recenze a diskuze k Shoyu sójová omáčka 500 ml COUNTRY LIFE
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení
Přidat rezenci, hodnocení
HEERA Česneková pasta 210 gWÜRZL Bujon zeleninový BIO kostky EDENHEERA Koriandr mletý 100 gStevia Natusweet ČISTÝ EXTRAKT 97% 20gShoyu sójová omáčka 200 ml COUNTRY LŽivina BBQ omáčka páliváBoby tonkové celé 20 g BIO SONNENTOROmáčka Teriyaki Farma Živina 270 g 270Tamari sójová omáčka 200 ml BIO COUNHEERA Kurkuma mletá 100 gBujon bylinkový kostky petržel 80 g BIShoyu sójová omáčka 500 ml BIO COUNT
Přidat dotaz