Lahodné letní broskvové dezerty za pár kaček

Vlastníte restauraci a rádi byste rozšířili jídelní lístek o lahodné ovocné dezerty? Nabídněte Vašim hostům lahodné broskvové dezerty. Měsíc srpen se klepe na dveře a s ním možnost koupě čerstvých a voňavých broskví. K přípravě dezertů s letním nádechem však můžete použít také gastro balení broskve z internetové prodejny společnosti BMC Brno. Do virtuálního nákupního košíku můžete přidat také konzervy ananasu. Broskve si zamiluje snad každý již od dětství díky jejich neodolatelné šťavnatosti. Šikovní kuchaři si jistě hravě poradí například s přípravou křehkého koláče s mandlovou nádivkou a broskvemi, broskvové smetanové pěny nebo glazovaných broskví s malinovou omáčkou a vanilkovou zmrzlinou.

K přípravě posledně jmenovaného dezertu budete potřebovat broskve, růžové víno, vodu, menší citron a menší pomeranč, vanilkové lusky, tyčinku skořice a třtinový cukr. Omáčku připravíte z malin, citronové šťávy a cukru. Osvěžení získáte po doplnění dezertu o lahodnou vanilkovou zmrzlinu. Ovocných dezertů najdete v kuchařkách i na internetu nespočet. Broskvové dezerty však zůstanou po ochutnání v paměti na dlouho dobu, neboť jen málokteré letní ovoce je tak lahodné jako právě zmíněné broskve.

Kromě toho jsou zdrojem celé řady vitamínů a minerálů. Obsahují například draslík, vápník, sodík, železo, zinek, hořčík i niacin. Právě niacin působí jedinečně na duševní pohodu člověka. Broskve jsou plné také například provitaminem A, vitaminem C a vitaminem B3. V současnosti se nejvíce pěstují ve slunném Středomoří. Možná právě proto brněnská společnost BMC Brno je předním dodavatelem broskví značky Bassta.